Hlavní obsah

Čech se zřejmě v polovině ledna znovu postaví do branky

Stav zraněného fotbalového brankáře Petra Čecha se stále lepší rychleji, než se předpokládalo. Opora londýnské Chelsea a české reprezentace, která v říjnovém duelu s Readingem utrpěla frakturu lebky, v těchto dnech už podstupuje dvoufázové tréninky, při nichž nabírá fyzickou kondici.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech v tréninkovém centru Chelsea

Článek

Čechův manažer Pavel Zíka v úterý řekl, že by se jeho klient mohl v polovině ledna znovu zapojit do normálního brankářského tréninku. "Petr si už teď během přípravy přidává víc a víc, z čehož máme velkou radost. Trénuje velmi intenzivně a všechno jde podle předpokladů," řekl Zíka. "Petr hodně běhá, chodí do posilovny, bazénu a také hraje tenis," přiblížil Čechovu současnou tréninkovou náplň.

Když se Čech 14. října zranil v Readingu po střetu s domácím Stephenem Huntem, panovaly obavy o pokračování jeho strmě rozjeté kariéry, optimističtější prognózy hovořily až o půlroční pauze. Ale dva měsíce po operaci je všechno jinak, památkou na osudné utkání zůstává jen zarůstající jizva na levé straně hlavy.

Čech by mohl zasáhnout do hry možná už na konci ledna či během února, což těší i trenéra Chelsea Josého Mourinha. "To zlepšení je v Petrově případě naprosto úžasné. Není daleko od toho, aby byl definitivně zpátky," citoval anglický tisk portugalského kouče. "Hodně lidí včetně mě si myslelo, že už si letos nezahraje. Ale teď si myslíme - ano, on ještě v této sezoně může nastoupit, což je fantastické," dodal Mourinho.

Vyšetření v Oxfordu rozhodne

O tom, zda Čech bude opravdu moci v polovině ledna začít s brankářským tréninkem, by mělo rozhodnout důkladné vyšetření na začátku ledna v Oxfordu, kde se čtyřiadvacetiletý brankář podrobil operaci.

Čech zatím může sledovat zápasy Chelsea pouze z tribuny. Neměl by si nechat ujít ani pikantní duel proti Readingu, který je na programu 26. prosince. Právě v Readingu se Čech vážně zranil, ale trenér týmu Steve Copell se před duelem na Stamford Bridge, kde sídlí Chelsea, snažil tlumit napětí, které mezi oběma tábory po říjnovém duelu panuje.

"Sledujeme, jaké pokroky Petr Čech dělá. Doufáme a modlíme se za to, aby byl co nejdříve zpět v brance, kde chce být on sám a kde jej chceme vidět i my," uvedl Copell. "Pro Hunta by to byla malá osobní tragédie, kdyby byla celá jeho kariéra spojována se zákrokem na Petra. Nějak se s tím už vyrovnal, ale pořád je tím ovlivněný," dodal Copell.

Reklama

Související témata: