Hlavní obsah

Fotbalové peklo! Vyděšený gólman měl strach o život

Amsterdam/Praha

Prásk! Gólman slavného Ajaxu André Onana se zachvěl strachy. Při utkání nizozemské ligy na něj z hlediště létaly kelímky a lahve, když ale vedle něj explodoval dělobuch, dostal brankář strach, že může dojít ke zranění a možná i k ohrožení života. Sudí zápas na deset minut zastavil, aby se zamezilo řádění fanoušků. Po pauze se pak utkání dohrálo a spokojený odcházel ze hřiště i Onana, Ajax vyhrál 3:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brankáře Ajaxu vyděsil dělobuch

 
Článek

Je zvyklý krotit pořádně tvrdé střely soupeřů, nebojí se ani skočit pod nohy protivníka, když je třeba zabránit mu ve skórování. Teď se ale ocitl kamerunský gólman Ajaxu André Onana v úzkých. V jeho pokutovém území totiž explodovala petarda a vyděšený gólman skryl hlavu v rukavicích, snad aby ho uchránily před možným zraněním.

Fanoušci Utrechtu byli naštvaní. Jejich tým inkasoval po hodině hry z penalty druhý gól a Ajax kráčel k vítězství. A na stadionu začalo peklo, před branku hostů začaly létat různé předměty. Od kelímků přes lahve. Onana jen bezmocně rozhazoval rukama a když explodoval poblíž gólmana dělobuch, rozhodl se odkráčet z branky. Řádění diváků nenechalo v klidu ani sudího Higlera, jenž duel na zhruba deset minut přerušil a šel vyjednávat s pořadateli. Pak si promluvil i s vystrašeným gólmanem, který se vrátil mezi tyče.

Když se povedlo vyčistit pokutové území Ajaxu i uklidnit rozvášněný kotel domácích, zápas se dohrál. Utrecht po incidentu sice snížil na 1:2, gólman Onana pak viděl žlutou kartu, ale o vítězství už Ajax nepřišel. V nastavení navíc amsterdamský klub pečetil výhru třetí brankou.

Reklama

Související témata: