Hlavní obsah

Vaněček už je hráčem Hearts, podepsal smlouvu na rok a půl

Edinburgh/Praha
Aktualizováno

Útočník David Vaněček po vypršení smlouvy v Teplicích podepsal s Heart of Midlothian kontrakt na rok a půl s opcí na další prodloužení. Sedmadvacetiletý fotbalista ve skotském týmu bude spoluhráčem českého brankáře Zdeňka Zlámala. Hearts o tom informovali na svém webu.

Foto: Sport.cz

Útočník David Vaněček již v barvách Heart of Midlothian.

Článek

Vaněček se domluvil s Hearts už v létě, ale Teplice tehdy nepřijaly nabídku skotského klubu na okamžitý přestup. Na podzim byl vysoký útočník se sedmi ligovými góly nejlepším střelcem Severočechů. Nyní si vyzkouší první zahraniční angažmá v kariéře.

Plzeňský odchovanec vedle Viktorie a Teplic ještě působil v Táborsku, Ústí nad Labem, Vlašimi, Sokolově, Jihlavě a Hradci Králové. V tuzemské nejvyšší soutěži Vaněček odehrál 106 zápasů a vstřelil 28 gólů.

Hearts mají s českými fotbalisty dobré zkušenosti. V minulosti mezi opory tohoto klubu patřili Rudolf Skácel, Roman Bednář, Michal Pospíšil a Luděk Stracený. Loni v létě na ně navázal Zlámal, jenž se v šestém celku minulé ligové sezony stal brankářskou jedničkou.

„Odmalička jsem měl sen hrát na Ostrovech. A když přišla nabídka, nedala se odmítnout," ujišťuje David Vaněček.

Hearts během sezony dokonce chvíli vedli tabulku skotské ligy. Současně s českým útočníkem angažovali také Conora Shaughnessyho. Defenzivní záložník irské reprezentace do 21 let přichází na hostování z Leedsu United.

Obě posily již v úterý ráno vyrazily s novými spoluhráči na tréninkový kemp do Španělska.

Reklama

Související témata: