Hlavní obsah

Senzace, Vaclík je brankářská elita! Jak dopadl v hodnocení hvězd z nejlepších lig?

Parádní zpráva pro český fotbal. Gólman Tomáš Vaclík je evropskou špičkou. Anglický list The Sun porovnal brankáře v pěti nejlepších ligách Starého kontinentu a českého reprezentanta, který je velkou oporou španělské Sevilly, zařadil na dělené páté místo. Hodnocení vládne Brazilec Alisson, který září mezi tyčemi v dresu FC Liverpool. Má jasně nejlepší úspěšnost zásahů ze všech gólmanů.

Foto: www.sevillafc.es

Tomáš Vaclík převzal cenu pro nejlepšího hráče španělské ligy za listopad.

Článek

Reds měli v posledních sezonách mezi tyčemi slabší místo, tak se plácli přes kapsu a vysázeli 67 milionů liber za brazilského brankáře. List The Sun teď ale konstatuje, že se to náramně vyplatilo a manažer Klopp může zářit štěstím, jaký obchod s italským AS Řím udělal. Alisson, který má na kontě také 34 startů za brazilskou reprezentaci, září nejen v Premier League, ale když se porovnají statistiky prestižních evropských lig (Anglie, Francie, Německo, Itálie, Španělsko), dává na frak konkurenci v celé Evropě..

The Sun porovnal úspěšnost gólmanů v pěti nejlepších evropských ligách, podmínkou bylo odchytaných alespoň patnáct zápasů, a Alisson je jasná jednička. Během 21 utkání inkasoval pouze deset gólů, což dává senzační průměr 0,47 inkasované branky na zápas. Však také Liverpool vládne Premier League a šestadvacetiletý Brazilec udržel desetkrát čisté konto při úspěšnost zásahů 84,2 procenta.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Egyptský útočník Mohamed Salah, kanonýr Liverpoolu, byl podruhé za sebou vyhlášen nejlepším fotbalistou Afriky. Anglický klub se teď může pyšnit i svělým gólmanem. Brazilec Alisson má nejlepší statistiky v Evropě.

Druhý v hodnocení gólmanů je Walter Benitez z francouzského Nice (úspěšnost zásahů 81,5 %), třetí pak Jan Oblak z Atlétika Madrid (80,4 %). Čtvrtá pozice patří Samiru Handanovičovi z Interu Milán (79,7 %). A pak už v žebříčku na dělené páté příčce figuruje Tomáš Vaclík s úspěšností zásahů 79,5 procenta. Stejně si vede Fernando Pacheco, jenž je oporou španělského celku Alaves.

Patří podle vás Tomáš Vaclík mezi TOP 5 brankářů nejlepších evropských lig?
Ano.
88,5 %
Ne.
11,5 %
Celkem hlasovalo 19818 čtenářů.

Reklama

Související témata: