Hlavní obsah

Kouč Eriksson prý čeká na telefonát z Chelsea

LONDÝN

Bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace Sven-Göran Eriksson podle čtvrtečního Guardianu odmítá různé nabídky v naději, že ho v létě osloví Chelsea, Real Madrid či Barcelona. V Londýně se spekuluje, že spor mezi trenérem Chelsea Josém Mourinhem a majitelem klubu Romanem Abramovičem je už tak vyostřený, že portugalský kouč odejde před koncem sezóny.

Foto: NRC Handelsblad

Dny Franka Rijkaarda v Barceloně se možná chílí ke konci.

Článek

Eriksson prý jednal o angažmá s vedením Marseille, ale zároveň vzkázal, že by dal přednost působení v některém z předních klubů anglické Premier League.

Švédský kouč s rozhodnutím nemusí nijak spěchat, protože anglická Fotbalová asociace ho sice loni po mistrovství světa propustila, ale stále ho platí. Až do konce července bude dostávat 6500 liber denně (přes čtvrt miliónu korun).

Možný nástupce Rijkaarda, či Capella?

Podle Guardianu Eriksson sleduje se zájmem také vývoj v Realu Madrid a Barceloně. V případě obou španělských velkoklubů se rovněž spekuluje o výměně trenérů na konci sezony.

V souvislosti s Chelsea už se o Erikssonovi mluvilo v minulosti. Právě jeho schůzky s vedením klubu poté, co jej koupil miliardář Abramovič, přiměly anglickou FA, aby trenérovi urychleně nabídla čtyřletý kontrakt a tím si jej udržela.

Ševčenko donáší?

Spory v Chelsea se zřejmě stále prohlubují. Útočník Andrej Ševčenko dnes v britských novinách popírá, že by byl Abramovičovým donašečem, z čehož ho obvinili ostatní hráči.

Tvrdí, že se s ním mimo šatnu ani nestýká a popírá, že by Abramovičovi radil při nákupu hráčů nebo doporučoval nového trenéra. Tisk soudí, že spor o Ševčenka, který Chelsea stál 30 milionů liber a ve 20 zápasech dal jen tři góly, je hlavní rozbuškou pro nynější situaci v klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články