Hlavní obsah

Šéf Chelsea tvrdí, že Mourinho bude pokračovat

LONDÝN

Trenér José Mourinho prý není na odchodu z Chelsea. Sportovní ředitel londýnského klubu Peter Kenyon po sobotní porážce 0:2 s fotbalisty Liverpoolu popřel spekulace tisku, že by měl portugalský kouč po této sezoně skončit kvůli neuspokojivým výsledkům a údajným neshodám s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem. Podle Kenyona nejsou tyto informace pravdivé.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Majitel i vedení plně podporují Josého v jeho funkci. Také on v tomto týdnu prohlásil, že má Chelsea rád a v Londýně se mu líbí. Má smlouvu do roku 2010 a hodlá ji dodržet," řekl Kenyon stanici BBC.

Chelsea se vzdaluje vidina třetího ligového titulu za sebou, ale na atmosféře v klubu se prý nepříznivý vývoj sezony negativně neprojevuje. "Panuje tu zdravé napětí s cílem posunout Chelsea dopředu," uvedl Kenyon.

Mourinho si v poslední době stěžoval, že mu vedení nepovolilo potřebné nákupy. Po sobotním duelu na Anfield Road, v němž mohl kouče potěšit snad jen návrat uzdraveného gólmana Petra Čecha, své stesky zopakoval. "Nikdy mi nedovolí udělat, co chci, protože jsem trenér. Nejsem majitel, výkonný ředitel, ani předseda, ale jenom trenér," řekl kouč, který požadoval v lednovém přestupním termínu angažování obránce a útočníka.

Kenyon připustil, že se funkcionáři Chelsea s Mourinhem ne vždy musejí shodnout. "Jako v jakémkoli jiném podnikání platí, že nemáme vždy stejný pohled na věc. Vyřešíme to však u stolu interně. Respektujeme práci, kterou José odvedl. Vybrali jsme si ho a podepsali s ním smlouvu do roku 2010. Máme v plánu dosáhnout s ním dlouhodobějších cílů," prohlásil výkonný šéf klubu.

Reklama

Související témata: