Hlavní obsah

Baroše v Aston Ville nahradí mladý útočník Young

BIRMINGHAM

Aston Villa dotáhla v úterý do konce jednání o příchodu útočníka Ashleyho Younga z Watfordu, který nahradí v kádru českého fotbalistu Milana Baroše. Ten v pondělí přestoupil do Lyonu. Za anglického reprezentanta zaplatí odstupné ve výši 9,65 milionu liber (asi 400 milionů korun), což je klubový rekord.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Young přišel jako náhrada za Milana Baroše

Článek

Young v birminghamském celku podepsal smlouvu na čtyři a půl roku a měl by vytvořit útočnou dvojici s norským dlouhánem Johnem Carewem, který do Aston Villy přišel z Lyonu právě výměnou za Baroše.

"Má opravdu velký potenciál a já věřím, že to potvrdí," řekl o nové posile trenér Martin O'Neill na internetové stránce Aston Villy. Ten se snažil útočníka získat již nějakou dobu, jeho úsilí se vystupňovalo po vzájemném souboji obou týmů, k němuž došlo tuto sobotu.

Jednadvacetiletý Young je odchovancem Watfordu, do jehož prvního týmu se probojoval v roce 2003. V minulé sezoně mu pomohl 15 brankami k postupu do Premier League. V ní na podzim vstřelil tři branky, ovšem mnoho trenérů zaujal především svou schopností vytvářet příležitostí pro své spoluhráče.

Reklama

Související témata: