Hlavní obsah

Baroš možná nastoupí již ve středu proti Bordeaux

PAŘÍŽ

Francouzský reprezentant Sidney Govou má sice na Milana Baroše špatné vzpomínky, ale nyní bude jedním z těch, kdo budou českému fotbalistovi pomáhat zapadnout do mužstva Lyonu. Baroš, který v pondělí podepsal s Lyonem smlouvu na tři a půl roku, byl hned povolán do kádru ke středečnímu ligovému utkání s Bordeaux, měl by ale začít na lavičce.

Článek

"Hrál jsem proti němu dvakrát v jednadvacítce a mám na to špatné vzpomínky, protože ve finále mistrovství Evropy jsme s Českou republikou prohráli. Ale je to obětavý hráč, který dělá pro mužstvo hodně," řekl Govou internetové verzi listu L´Équipe. Podle francouzského hráče si nová posila z Aston Villy nemusí dělat starosti, do kolektivu prý zapadne.

Govou bude jedním z těch, kdo mu budou v začátcích nejvíc pomáhat, protože mluví anglicky. Baroš francouzštinu neovládá. V Lyonu s ním budou moci anglicky komunikovat také Wiltord, Kallström nebo Tiago a samozřejmě trenér Gérarda Houllier, pod kterým hrál v Liverpoolu. Francouzský kouč také soudí, že Baroš se do týmu začlení snadno.

Baroš je podle Govoua jen druhý útočník

Pokud jde o Barošovo místo v sestavě, pokračují zatím dohady. Houllier řekl, že Baroš je jiný typ hráče než další útočníci Benzema a Fred, nemluvě o Wiltordovi, což umožňuje "zajímavé ofenzivní situace". Podle Houllierova názoru se Baroš od doby, kdy pod ním hrál v Anglii, nezměnil. Má stále stejnou schopnost provokovat obranu soupeře a pronikat do ní.

Govou k tomu řekl, že vidí Baroše jen jako druhého útočníka, čímž dal podle serveru L´Équipe najevo, že tím prvním by chtěl být on. Použití dvou útočníků by podle Govoua vyžadovalo změnu celého herního systému, ale nebylo by to riskantní a proti některým mužstvům a za určitých situací to může být dodatečný trumf.

Zostření konkurence pro Freda

Houllier se jasně nevyslovil, pouze připomněl, že v Liverpoolu Baroše stavěl na místo druhého vysunutého středopolaře, často po boku Michaela Owena. Proti Girondins Bordeaux by prý měl postavit Freda a hrát na jeden útočný hrot.

K dohadům, že Barošův příchod Fredovo postavení v mužstvu ohrožuje, Houllier řekl, že brazilský reprezentant nemusí být nervózní. "Výměnou Carewa za Baroše jsme jenom zostřili konkurenci a pro cestu vzhůru nic lepšího než konkurence není. To jsem Fredovi vysvětlil a on to velmi dobře pochopil," uvedl kouč.

K případnému souboji Baroše s Vladimírem Šmicrem ve středu nedojde, protože vicemistr Evropy z roku 1996 podle internetové stránky Bordeaux nefiguruje v nominaci na zápas.

Reklama

Související témata: