Hlavní obsah

Francouzský tisk: Baroš byl pro Lyon dobrý nákup

Milan Baroš se po sobotní premiérové trefě v novém působišti Lyonu dočkal pochvaly ve francouzském tisku. Jeho výkon při remíze 1:1 s Nice média označila za velmi dobrý a považují českého útočníka za slibnou akvizici.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš

Článek

Pozitivně se o něm vyslovují na webových stránkách i fanoušci klubu, jinak ale zklamaní z toho, že stále ještě přesvědčivý lídr francouzské ligy už počtvrté za sebou nevyhrál.

Sportovní deník L´Équipe v neděli Baroše spolu s Govouem označil za nejlepší hráče Lyonu a jejich výkon shodně ohodnotil šesti a půl body z deseti možných. List napsal, že Baroš byl pořád hodně vidět, znamenal pro soupeřovu branku nebezpečí, nabízel se spoluhráčům a prokazoval smysl pro hru. "Dobrý nákup," napsal L´Équipe.

Je Milan Baroš pro Lyon dobrým nákupem?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Podobně Baroše hodnotila i agentura AFP. Specializovaný sportovní server sports.fr označil za nejlepšího lyonského muže Govoua se známkou 6,5 bodu, Barošovi a Maloudovi přisoudil šest. Nedělník Le Journal du Dimanche napsal, že Baroš by mohl být hrotem, který Lyonu chybí od odchodu Andersona, a jeho výkon označil za jedinou dobrou zprávu večera pro Lyon.

I fanoušci klubu projevili v diskusi na týmových internetových stránkách s Barošovým výkonem spokojenost, i když nechybí ani hlas ve stylu "nechvalme den před večerem" s připomínkou, že Carew, Nilmar a Fred začali v lyonském mužstvu podobně slibně a pak se vytratili.

Reklama

Související témata: