Hlavní obsah

Pěsti, kopance. Fanoušci neunesli nařízenou penaltu. Klub už není prvoligový

Tirana

Stačilo pár ran a kopanců. Albánský fotbalový klub FK Kamza byl v rozehrané sezoně vyřazen z první ligy a přeřazen do třetí nejvyšší soutěže. To vše kvůli tomu, že jeho fanoušci a funkcionáři v závěru sobotního zápasu proti KF Laci drsně napadli rozhodčího.

Skandál v albánské lize

 
Článek

Sudího muži obstoupili a několikrát uhodili kvůli tomu, že v závěru zápasu odpískal ve prospěch hostů pokutový kop, z něhož tým Laci z něj vyrovnal na konečných 1:1. Rozhodčí nestačil při útoku ustupovat, ocitl se vleže na zemi a nebylo mu nejlíp...

Čtyři dny po incidentu Albánská fotbalová federace vyřadila Kamzu z aktuální ligové sezony a nařídila mu, že příští ročník musí odehrát jen ve třetí nejvyšší soutěži. Klub zároveň dostal pokutu milion leků (zhruba 200 tisíc korun) a jeho funkcionáři nesmí tři roky působit ve fotbale.

Albánští fotbaloví rozhodčí nyní vyhlásili bojkot ligových zápasů, dokud se na stadionech nezlepší bezpečnost. Asociace rozhodčích ve zveřejněném prohlášení požaduje, aby se "po selhání experimentu" se soukromými agenturami zase o bezpečnost na stadionech starala policie.

Reklama

Související témata: