Hlavní obsah

Bývalý hráč Barcelony se do důchodu ještě nechystá. Jeho agent přitom nedávno mluvil o opaku

Manchester/Praha

V minulosti zářil v dresu Barcelony nebo Manchesteru City. Naposledy hrál Yaya Toure v Olympiakosu, ale tam loni v prosinci po vzájemné dohodě skončil. Přesto se bývalý reprezentant Pobřeží Slonoviny ještě nechystá svoji kariéru končit úplně. Jeho agent přitom ještě minulý týden tvrdil pravý opak.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yaya Touré (v modrém dresu) ještě v dresu Manchesteru City. Na snímku v souboji s bývalým plzeňským kapitánem Pavlem Horváthem v utkání Ligy mistrů.

Článek

Dimitri Seluk, agent pětatřicetiletého záložníka, minulý týden podle serveru BBC Sport řekl, že Toure se „rozhodl ukončit svou kariéru jako šampion." Sám hráč ale nyní tvrdí pravý opak.

„Kolem mé budoucnosti je v poslední době hodně zmatků. Chci zde objasnit, že miluji fotbal a stále stojím o to hrát ještě dalších pár let," napsal vítěz Ligy mistrů z roku 2009 na svůj Twitter.

„Ano, začínám se připravovat na trenérskou licenci, ale být trenérem na plný úvazek není to, o čem teď uvažuji," naznačuje Toure, že by po se po skončení kariéry profesionálního hráče mohl stát koučem. Teď má ale ještě v plánu hrát.

„Jsem nyní připraven a soustředěn na nové výzvy ve fotbale. A nebojte se, až přijde čas, oznámím konec své kariéry oficiálně a sám," uzavřel Toure, který byl nedávno přítomen přímo na stadionu Etihad, kde jeho bývalý klub Manchester City slavil obhajobu titulu v Premier League.

Reklama