Hlavní obsah

PSG v problémech! Hvězdy mluví o odchodu, prezident je vyšetřován kvůli úplatku

Paříž/Praha

Ještě neutichly spekulace o odchodu největších hvězd týmu Kyliana Mbappého a Brazilce Neymara a Paris Saint-Germain musí řešit další obrovský problém. Prezident klubu Katařan Náser Al-Keláfí je vyšetřován kvůli úplatkům. Byznysmen se měl snažit ovlivnit rozhodnutí o přidělení pořadatelství atletického MS 2017. Za to ho teď vyšetřuje pařížský soud.

Foto: Sport.cz

Prezident francouzského klubu PSG je vyšetřován v případu údajné korupce.

Článek

Podle francouzského listu Le Parisien obvinil Renaud Van Ruymbeke, vyšetřující předseda pařížského soudu, Katařana z toho, že schválil dvě platby v celkové výši 3,5 milionu eur (81 milionů korun) za účelem úplatku. Peníze měly skončit na účtu firmy, kterou vlastnil syn tehdejšího prezidenta atletické federace IAAF.

Keláfí je kvůli tomu vyšetřován z takzvaného aktivního úplatkářství. Spolu s ním bylo obviněno několik dalších osob včetně bývalého prezidenta IAAF a dalšího člena představenstva PSG. Majitel PSG se pomocí úplatku snažil dosáhnout přidělení pořadatelství atletického MS jeho rodné zemi Kataru. Ve volbě nakonec vyhrál Londýn, ale Katar zkrátka nepřišel. Bylo mu přiděleno pořadatelství v roce 2019.

„Obvinění není založené na jediném konkrétním důkazu," prohlásil právní zástupce katarského podnikatele. „Kauza mého klienta není ničím jiným než politováníhodným nedorozuměním vyšetřujícího soudce. Můj klient neměl a ani nemá s vyšetřovanými firmami cokoliv společného," nechal se slyšet právník.

PSG se nepotýká pouze s problémy se zákonem. Management klubu musí řešit také sportovní nepříjemnosti. Hvězdný útočník Kylian Mbappé nedávno během tiskové konference naznačoval, že jeho budoucí kroky můžou mířit pryč z francouzské ligy. Jeho slova okamžitě rozvířila spekulace o jeho případném odchodu do Realu Madrid. Tentýž španělský velkoklub klub se dlouhodobě intenzivně zajímá i o další hvězdu PSG Brazilce Neymara.

Reklama

Související témata: