Hlavní obsah

Syn legendy německého fotbalu si vyzkouší švýcarskou ligu

St. Gallen/Praha

Jonathan Klinsmann, syn německé fotbalové legendy Jürgena Klinsmanna, si vyzkouší angažmá ve Švýcarsku. Dvaadvacetiletý rodák z Kalifornie, který doteď působil v berlínské Hertě, podepsal dvouletou smlouvu se St. Gallen, šestým celkem proběhlého ročníku švýcarské Superligy.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Jonathan Klinsmann si vyzkouší angažmá ve Švýcarsku.

Článek

Na rozdíl od otce, jenž byl vynikajícím útočníkem, nastupuje mladý Klinsmann na pozici gólmana. V Hertě, která byla jeho prvním profesionálním angažmá, působil od roku 2017, odchytal 24 zápasů za juniorku, výraznější šanci v A-týmu, kde nastoupil v jediném zápase Evropské ligy, ale nedostal.

„Po letech učení v Hertě, která mě neuvěřitelně posunula, jsou teď moje cíle jasné: chci pomoct St. Gallenu dostat se do evropských pohárů. A chci se co nejrychleji prosadit na místo brankářské jedničky," cituje mladého brankáře ČTK. O základní sestavu se Klinsmann jr. patrně utká s Dejanem Stojanovičem, dosavadní gólmanskou jedničkou švýcarského celku.

Dvaadvacetiletý gólman má za sebou už i reprezentační zkušenosti z mládežnických kategorií, nikoli ale s německým národním týmem, chytá v barvách USA. Jeho zatím nejvýraznější reprezentační výsledek je z roku 2017, kdy s týmem do 20 let vyhrál CONCACAF.

Na tomto turnají zaznamenal také individuální úspěch v podobě zisku zlaté rukavice pro nejlepšího brankáře. S reprezentační dvacítkou se podíval i na světový šampionát hráčů v této věkové kategorii. Na první zápas za reprezentační áčko ale 22letý gólman zatím čeká.

Reklama