Hlavní obsah

Hubník zůstane v FK Moskva, Olomouc získá 100 miliónů

Hostování olomouckého fotbalisty Romana Hubníka v FK Moskva se změnilo v přestup. Ruský klub na dvaadvacetiletého obránce uplatnil opci, čímž vešla v platnost smlouva na čtyři a půl roku, kterou Hubník v únoru s moskevským celkem podepsal.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Roman Hubník (vlevo) ještě v dresu Olomouce.

Článek

Sigma Olomouc vydělá na přestupu 3,5 miliónu eur (přes 98 miliónů korun). Navíc dostane dvacet procent z rozdílové částky mezi 3,5 milióny eur a cenou, za niž Hubníka případně koupí další klub.

Stoper reprezentační jednadvacítky se stal aktérem nejdražšího přestupu z české ligy za poslední roky. Jeho transfer výrazně překonal cenu, za kterou odešel v zimě reprezentant Tomáš Sivok ze Sparty do Udine, které za něj zaplatilo zhruba 70 miliónů korun.

Současný lídr ruské ligy si Hubníkovy služby pojistil s předstihem. Lhůtu měl do 30. dubna, transfer byl však potvrzen o několik dnů dříve. "Opce byla řádně uplatněna, a nikoliv až dnes, ale už dříve," řekl olomoucký sportovní ředitel Jiří Kubíček.

Žádný zajíc v pytli

"Rusové dobře věděli, že nekupují zajíce v pytli a my jsme stejně tak dobře věděli, že ztrácíme vynikajícího obránce. Jeho kvalita se ostatně projevila, když byl minulý týden vyhlášen nejlepším hráčem derby proti CSKA Moskva," uvedl Kubíček.

Také fotbalista považoval odchod do Ruska za definitivní záležitost. O tom, že by klub opci neuplatnil, vůbec nepřemýšlel. "Navíc se už velmi brzy ukázalo, že jsem udělal výborný krok po všech stránkách. Jsem rád, že teď už to je všechno uzavřeno," řekl fotbalista v rozhovoru pro ČTK.

V Moskvě se mu líbí, nic mu tam nechybí. "Líbí se mi klub, fotbal který hrajeme, ale i na život v Moskvě jsem si zvyknul velmi rychle. Nic na tom nemění ani skutečnost, že zrovna mám zdravotní pauzu. Kvůli pochroumanému kolenu si v nejbližším kole nezahraju, ale není to nic vážného," ujistil mladý obránce.

Hubníkův klub je po sedmi kolech bez porážky na špici ligy. Český fotbalista sice úvodní zápasy v novém působišti nehrál, ale pak prokázal své schopnosti a ve čtvrtfinále Ruského poháru dal i svůj první gól v dresu FK Moskva.

Reklama

Související témata: