Hlavní obsah

Parádní start! V sestavě kola Pospíšil chyběl jen jednou, vrátí se do reprezentace?

Praha

Parádní jízda. Jinak se tažení fotbalisty Martina Pospíšila polskou nejvyšší soutěží nazvat nedá. Spolu s krajanem Tomášem Přikrylem patří mezi nejproduktivnější hráče Jagiellonie Bialistok. Jakmile vstřelí jeho tým branku, bývá u toho. O skvělé formě svědčí i to, že se čtyřikrát z pěti kol ocitl v sestavě kola. „Cítím se skvěle," přiznává Pospíšil a věří, že by si jeho fazony mohl všimnout i trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý. „Máme spoustu dobrých kluků, ale lhal bych, kdybych řekl, že na reprezentaci nemyslím. Je to pro mě nejvíc a dělám všechno, abych se tam vrátil."

Foto: Sport.cz

Martin Pospíšil se raduje z gólu v dresu Jagiellonie.

Článek

Po pěti kolech jste s osmi body na třetím místě. Je start do nové sezony podle vašich představ?

Třetí místo není špatný začátek, ale bodů jsme mohli mít víc. Třeba v Lubinu jsme vedli do 70. minuty 2:0 a nakonec jsme brali jen bod, to byla úplně zbytečná ztráta.

U toho jste ale už nebyl, trenér vás vlastně tak trochu omylem vystřídal...

Hodně se ta situace propírala. Trenér dostal ze hřiště informaci, že jsem zraněný a musím střídat. Přitom se ale nejednalo o mě. Když už jsem byl na lavičce, nedalo se s tím nic dělat. Byl jsem docela naštvaný, nevěděl jsem co se děje. Navíc chvilku poté jsme dostali branku na 2:2 a já už nemohl pomoci...

Co říkáte na přínos českého parťáka Tomáše Přikryla pro váš tým. Vypadá to, že posun do nového prostředí zvládl skvěle, že?

Jsem rád, že tu je. Zatím to zvládá výborně, dobře zapadl do našeho herního stylu. Ze všech letních posil vypadá určitě nejlíp.

Z pěti kol jste byl čtyřikrát v sestavě kola různých deníků. Vypadá to, že jste formu načasoval parádně...

Začátek sezony mi vychází a na hřišti se cítím skvěle. Cítím velkou důvěru od trenérů i od spoluhráčů. Navíc teď hraju na pozici, kde jsem více ve hře a to mi sedí.

Blíží se reprezentační sraz, myslíte na nominaci?

Máme v reprezentaci spoustu dobrých kluků, ale lhal bych, kdybych řekl, že na nároďák nemyslím. Pořád je to pro mě nejvíc a já dělám všechno proto, abych se tam zase po nějaké odmlce vrátil.

Reklama

Související témata: