Hlavní obsah

Překvapivý odchod! Bývalý útočník Slavie Mešanovič míří do Turecka

Mladá Boleslav/Praha

Fotbalová Mladá Boleslav hlásí do světa překvapivou zprávu. Devětadvacetiletý forvard Muris Mešanovič po roce opouští středočeský klub, odchází na půlroční hostování do Kayserisporu, který aktuálně bojuje o záchranu v nejvyšší turecké lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muris Mešanovič odchází z Mladé Boleslavi.

Článek

Bosenský útočník Mešanovič se v Česku poprvé objevil v lednu 2008, kdy přestoupil z FK Rudnik do Jablonce, ze kterého přešel do Jihlavy. Podzim 2013 odehrál ve slovenské Dunajské Stredě, ale v lednu 2016 přestoupil do Slavie, které pomohl dvanácti góly k mistrovskému titulu.

V lednu 2019 pak zamířil do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu ve 29 ligových zápasech dal 13 gólů. Navíc v barvách středočeského klubu přidal dvě trefy v duelech českého poháru MOL Cup. V předkolech Evropské ligy UEFA si připsal jeden přesný zásah.

Letos v zimě si Mešanoviče vyhlédl jako ofenzivní posilu padesátiletý chorvatský trenér Robert Prosinečki. Ten je od loňského roku koučem Kayserisporu. V osmnáctičlenné turecké Süper lig je nový Mešanovičův tým poslední s druhou nejhorší střeleckou produktivitou a právě na jejím zlepšení se má útočník podílet.

Reklama