Hlavní obsah

Fotbalová divočina! Sudí nechal dvakrát opakovat penaltu, gólmani všechny tři chytili

To se jen tak nevidí! Neuvěřitelný kousek se povedl fotbalistům Utasu Usakspor během utkání druhé turecké ligy. Rozhodčí odpískal v nastaveném čase nedělního střetnutí penaltu pro hostující celek Ergene Velimese. Exekutor svůj pokus sice neproměnil, ale kvůli vyběhnutí brankáře se pokutový kop opakoval, a to dokonce dvakrát po sobě! Ani to ale ke kýženému gólu nevedlo.

Sudí nechal dvakrát opakovat penaltu, soupeři ani jednu neproměnili

 
Článek

Vskutku neobyčejnou dohru mělo utkání turecké druhé ligy mezi Utasem Usakspor a Ergenem Velimese. Domácí fotbalisté po 90 minutách hry vedli 2:0, hosté však dostali příležitost duel ještě zdramatizovat. Rozhodčí pro ně nařídil v nastaveném čase penaltu.

Gólman Ersin Aydin úmysl exekutora vystihl a pokutový kop chytil. Arbitři si ale všimli prohřešku – gólman předčasně opustil brankovou čáru. Následovala žlutá karta a penalta se kopala znovu. Situace se k údivu všech odehrála na chlup stejným způsobem. Kopající pálil na stejnou stranu, Aydin pokus lapil a rozhodčí znovu odpískal stejný prohřešek proti pravidlům jako v prvním případě.

Následovala tak druhá žlutá a do brány ke třetímu pokusu musel hráč z pole. Levent Aktug k radosti domácích fanoušků střelce znovu vychytal. Hostující fotbalisté schovávali tváře v dlaních. Hráči i příznivci Utasu oba hrdiny zápasu naopak mohutně oslavovali. Domácí i přes fotbalovou divočinu ze závěru vedení 2:0 uhájili.

Reklama

Související témata: