Hlavní obsah

Škoda v Turecku pálí dál, přelstil i Kariuse. Trefil se i další Čech

Ankara/Praha

Český útočník Milan Škoda vstřelil třetí gól v turecké fotbalové lize, Rizespor ale podlehl Besiktasi Istanbul 1:2. Bývalý kapitán pražské Slavie si drží po lednovém příchodu bilanci jedné branky na zápas. Skóroval i levý obránce Filip Novák, který dal vítězný gól Trabzonsporu na 2:1 do sítě Fenerbahce.

Foto: Sport.cz

Milan Škoda se raduje v Turecku z gólu.

Článek

Besiktas se v prvním utkání pod vedením nového trenéra Sergena Yalcina ujal vedení díky gólu Buraka Yilmaze, v 36. minutě ale Škoda vyrovnal. Čtyřiatřicetiletý kanonýr se dostal ve vápně k tečovanému míči a hlavou překonal německého brankáře Lorise Kariuse.

Škodovi chybí už jen tři branky ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů pro české hráče, kteří v prvních ligách zaznamenali 100 gólů. Útočník s 19 starty za reprezentaci si připsal 94 tref v české nejvyšší soutěži a třikrát skóroval v Turecku.

V 79. minutě rozhodl o vítězství istanbulského velkoklubu obránce Gökhan Gönül. Besiktas si upevnil sedmou příčku, Rizespor je v neúplné tabulce jedenáctý.

Novák si v utkání Trabzonsporu s Fenerbahce seběhl v 36. minutě před branku na přiťuknutí spoluhráče Gastóna Campiho a zblízka hlavou vstřelil druhou branku v sezoně. Jeho tým se díky vítězství posunul před svého sobotního soupeře na třetí místo.

Turecká fotbalová liga - 20. kolo:
Antalyaspor - Konyaspor 0:0
Rizespor - Besiktas 1:2 (za domácí gól Škoda)
Trabzonspor - Fenerbahce 2:1 (za domácí gól Novák).

Reklama

Související témata: