Hlavní obsah

Zápotočný se upsal Besiktasi, ukázal záda manažerovi Zíkovi

PRAHA

Český reprezentant Tomáš Zápotočný ukázal záda nejen fotbalové Itálii, ale i svému manažerovi Pavlu Zíkovi. Jeho přestup z Udine do tureckého Besiktase Istanbul, jemuž se upsal na tři roky s následnou opcí, totiž zprostředkoval nejmenovaný italský agent. „Měli jsme tušení,že se s ním Tomáš domluvil už dříve, protože nám dlouho nebral telefony," potvrdil Sport.cz agent Pavel Zíka, jehož klientem Zápotočný byl.

Článek

Samozřejmě že si tím u Zíkovy agentury Sport invest zabouchl dveře. „K přestupu do Besiktase došlo paradoxně 2. července, naše smlouva se Zápotočným končila 30.června," cítí Pavel Zíka podraz.

Přitom právě on to byl, kdo dojednával Zápotočného angažmá u Bosporu už v zimě. Tehdy z něho ale sešlo.  "Byl z toho evidentně rozčarovaný, i když jsem ho uklidňoval, že všechno dobře dopadne a on v létě do Besiktase přestoupí. Jenže pak si Tomáš zase všechno rozmyslel a chtěl v Udine zůstat," líčil pro Sport. cz Pavel Zíka celou peripetii Zápotočného transferu. "Už tehdy jsem mu tvrdil, že ho italský klub do Besiktase stejně prodá, protože to bude výhodné pro Udine a nakonec i pro něho samotného."

Ve středu k přestupu skutečně došlo, ale bez Zíky a jeho společnosti. „Křivdu necítím, protože naše společnost je dostatečně silná a rozhodně není závislá na tom, zda jí Tomáš Zápotočný bere nebo nebere telefony. Problém bude mít spíše on, protože jeho nový italský agent mu nebude v Turecku moc platný," zůstával nad věcí Zíka, i když přiznal: "Škodná v této situaci není jen naše agentura, ale také Mithat Halis, s nímž v Turecku spolupracujeme již čtyři roky a na jehož doporučení měl trenér Besiktase o Zápotočného zájem,“ dodal Zíka s tím, že jeho teď už exchráněnec přištoupil na podmínky, které se mu nabízely již v zimě - tedy přestup na tři roky s následnou opcí.

Tomáš Zápotočný okusil velký fotbal v Příbrami, odkud putoval na sever Čech do Liberce. Sedmadvacetiletý univerzál, jenž se v posledních letech zabydlel v obraně, dovedl jako kapitán liberecký Slovan k titulu v roce 2006.

Následoval přestup do severoitalského Udine, kde si čtyřnásobný reprezentant z počátku těžko vydobýval pozici v základní jedenáctce. O jeho možném přestupu do Besiktase se spekulovalo již v zimě. K dohodě mezi oběma kluby tehdy ovšem nedošlo.

Reklama

Související témata: