Hlavní obsah

Fotbalová Žilina je v likvidaci, trenéři už ale práci mají. Zpracovávají tresky a dělají rybí saláty

Sedminásobný slovenský fotbalový mistr MŠK Žilina je od středy v likvidaci, kluboví trenéři a skauti však už práci mají. Tedy ti mládežničtí, kteří až dosud působili v úspěšné žilinské fotbalové akademii. Vedení klubu jim nabídlo možnost pracovat ve firmě Ryba Žilina, která už léta patří k největším výrobcům rybích a lahůdkových salátů na Slovensku.

Foto: Sport.cz

Sedminásobný slovenský mistr MŠK Žilina je v likvidaci

Článek

„Klub cítí zodpovědnost za každého, kdo v klubu anebo pro klub pracuje. V mimořádné situaci myslíme hlavně na ty nejdůležitější, což jsou řadoví zaměstnanci a trenéři mládeže," dalo vedení fotbalové Žiliny na vědomí, že při vyhlášení likvidace se právě o tyto své lidi postaralo.

Nabídlo jim náhradní práci ve zmíněné firmě Ryba Žilina a většina mládežnických trenérů nabídku přijala.

„Sklonili jsme hlavy, protože zasáhla vyšší moc. Všichni v klubu jsme se přizpůsobili momentální situaci. Vrátíme se silnější a na trávníku si pak budeme vážit každého dne," citoval portál Nový Čas ředitele žilinské mládežnické akademie Jaroslava Bačíka.

Žilinští mládežničtí trenéři pomáhají ve zmíněné potravinářské firmě nahradit chybějící zaměstnance. Pracují jak v logistice, tak přímo ve výrobě.

„Jsme solidární, pomáháme, jak umíme. A přitom doufáme, že se všechno zase brzy vrátí do starých kolejí," přidal jeden z žilinských skautů Anton Němčík.

Vedení fotbalového klubu slíbilo, že až mimořádná situace pomine a nastane vhodný čas, budou se moci trenéři mládeže a skauti vrátit a pokračovat v práci i tréninkovém procesu s mladými talenty.

Reklama

Související témata: