Hlavní obsah

Midtjylland chce fanouškům nabídnout sledování fotbalu z aut

Dánský fotbalový klub FC Midtjylland chce umožnit svým fanouškům sledovat zápasy, až bude umožněno jejich konání, přímo z automobilů. Protože se všeobecně očekává, že pokud se ligové soutěže v Evropě znovu rozběhnou, budou se hrát kvůli pandemiii koronaviru bez diváků, plánuje vedení vicemistrovského celku a aktuálního ligového lídra nainstalovat v prostorách parkoviště před stadionem obří obrazovky.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Klub chce pro začátek takto využít 2000 z celkového počtu 12 000 parkovacích míst v okolí MCH Areny. Fanoušci by také měli mít možnost ve svých autorádiích poslouchat živý televizní komentář. Naproti tomu záběry z parkoviště mají být promítány i uvnitř stadionu, aby také hráči mohli alespoň zprostředkovaně zažít diváckou atmosféru.

"Usilovně pracujeme na tom, abychom zprostředkovali co nejlepší zážitek," řekl BBC marketingový ředitel klubu Preben Rokkjaer. Pokud bude mít iniciativa napoprvé úspěch, může klub sídlící ve městě Herning příště vyčlenit další parkovací místa.

Dánská superliga je podobně jako téměř všechny ligové soutěže ve světě přerušena od března kvůli šíření nemoci covid-19. V zemi je potvrzeno přes 7300 případů nákazy.

Reklama

Související témata:
Parkoviště