Hlavní obsah

Ruský útočník Besčastnych ukončil kariéru

MOSKVA

Ruský útočník Vladimir Besčastnych se po zimní přestávce už na fotbalové trávníky nevrátí. Čtyřiatřicetiletý kanonýr dnes oznámil, že ukončil kariéru, protože jej fotbal už nebaví. Besčastnych byl letos hráčem kazašského FK Astana, který mu ale prý celou sezónu nezaplatil jedinou výplatu.

Článek

"Už se na hřišti prostě nedokážu bavit," citoval fotbalistu deník Sovětskij sport. Podle jeho slov je znechucení fotbalem tak velké i proto, že mu vedení Astany dluží peníze za celou sezónu. "Asi je budu muset dát k soudu," dodal urostlý forvard, který v historii samostatné ruské reprezentace nastřílel rekordních 26 branek a odehrál třetí největší počet zápasů. Na Euru v roce 1996 se Besčastnych trefil i do sítě pozdějších stříbrných medailistů z České republiky, kterým tehdy remíza 3:3 stačila k postupu ze základní skupiny.

Rodák z Moskvy vyrostl v tamějším Spartaku a ještě jako jeho hráč se v roce 1992 dostal nastálo do reprezentace. Po mistrovství světa 1994 odešel na tři roky do Brém, pak jej zlákala španělská liga a Racing Santander. V roce 2001 se vrátil domů a v rychlém sledu vystřídal šest ruských klubů, půl roku zkoušel štěstí i ve Fenerbahce Istanbul.

Reklama

Související témata: