Hlavní obsah

Revoluční nápad. Fanoušci hlasují o tom, jestli má fotbalový klub prodloužit smlouvu s hráčem

Livingston/Praha

Říká se, že hlas lidu je hlasem božím. Fotbalový klub Livingston se touto myšlenkou zjevně hodlá řídit. Pátý celek uplynulého ročníku nejvyšší skotské ligy Premiership přišel se skutečně revolučním nápadem. Jeho fanoušci mohou na internetu hlasovat o tom, jestli má vedení organizace prodloužit končící smlouvu svému brankáři Garymu Maleymu.

Foto: Sport.cz

O osudu fotbalisty Garyho Maleyho rozhodují fanoušci v hlasování na internetu. Archivní foto

Článek

Skotská Premiership kvůli pandemii koronaviru skončila předčasně. A sedmatřicetiletý gólman Gary Maley se má tak brzy dozvědět, jestli s ním Livingston prodlouží kontrakt. Klub přišel ale k naprosto bezprecedentnímu kroku. Osud fotbalisty vložil do rukou vlastním fanouškům.

Ti mají o prodloužení smlouvy rozhodnout prostřednictvím voleb na internetu. K hlasování došlo přímo na oficiálním twitterovém účtu Livingstonu a do této doby se do něj zapojilo už více než 180 000 lidí.

Podle předběžných výsledků to vypadá, že si v očích příznivců brankář novou smlouvu zaslouží. Pro tuto variantu hlasovalo přibližně 70 % uživatelů.

Inovativní metoda stavby kádru pro další sezonu se od fandů Livingstonu dočkala smíšených reakcí. Jedněm se nápad zamlouvá a obdobná hlasování by si dokázali představit i u dalších fotbalistů.

Druhým se nápad už tolik nepozdává a dívají se na to z pozice samotného hráče, pro kterého by případné odmítnutí v plebiscitu zřejmě nebylo dvakrát příjemné.

Reklama