Hlavní obsah

Tři dny po Premier League se rozehraje také druhá anglická liga

Londýn

Tři dny po Premier League se po koronavirové pauze rozehraje také druhá anglická fotbalová liga. Vedení soutěže stanovilo restart na 20. června a očekává, že tradiční play off o postup do nejbohatší ligy světa by se mohlo odehrát v závěru července.

Foto: Sport.cz

Jan Žambůrek (v červeném) při utkání B-týmu Brentfordu FC.

Článek

První dvě místa zajišťující přímý posun do Premier League aktuálně okupují Leeds a West Bromwich. Pozice pro play off patří Fulhamu, Brentfordu s mladým českým záložníkem Janem Žambůrkem, Nottinghamu a Prestonu.

S plánovaným restartem soutěže nesouhlasí v klubu Queens Park Rangers, jehož šéf Lee Hoos tvrdí, že se o něm dozvěděl jen krátce předtím, než ho zástupci English Football League (EFL) oznámili veřejně. "Je to neuvěřitelné, ale neproběhly žádné konzultace s jednotlivými kluby ani pracovní skupinou ligových lékařů. Silně proti tomuto termínu protestujeme," řekl šéf třináctého týmu tabulky.

Kluby tento týden zahajují plně kontaktní trénink a podle Hoose nebudou mít hráči dost času dostat se do potřebné formy. "Své pocity jsem EFL sdělil. Mluvil jsem s mnoha šéfy jiných druholigových klubů a se svým názorem nejsem osamocený. Jsme naprosto konsternováni," řekl šéf londýnského QPR Hoos.

Reklama

Související témata: