Hlavní obsah

Slepička vstřelil druhý hattrick během týdne, ale oslavy nechystá

PRAHA

Výjimečný střelecký zápis má za sebou český fotbalista Miroslav Slepička v dresu Dinama Záhřeb. Během jediného týdne zaznamenal dva hattricky a mocně pomáhá svému klubu přiblížit se mistrovskému titulu v chorvatské lize. Na oslavy ale nemá sedmadvacetiletý útočník příliš času; jak sám tvrdí, zůstává i nadále pevnýma nohama na zemi a zatím ani nedumá o tom, že by se vrátil do reprezentačního výběru.

Článek

Dvoudenní volno od trenéra v pondělí Slepička využil k návštěvě vlasti, jak učinil během jarní sezóny už několikrát. "Ze Záhřebu je přímý letecký spoj do Prahy, za něco více než hodinu jsem tady a trenér mi vychází vstříc, abych domů mohl občas vyrazit," vysvětloval Slepička v rozhovoru pro ČTK pondělní návštěvu Prahy.

Do české metropole jezdívá především proto, aby se co nejvíce viděl se svými nejbližšími, především s přítelkyní, která bydlí v Příbrami. "Občas přicestuje ona za mnou, někdy vyrazím domů já. Vidíme se poměrně často," poznamenal fotbalista.

V Chorvatsku získal sebedůvěru a formu, kterou dokonale prodal během posledního týdne. Šest branek ho vyneslo mezi nejlepší klubové střelce a dalo mu jistotu základní sestavy pro další utkání. "To je na tom nejlepší. Pravidelně hraju a při způsobu hry Dinama mám řadu možností, abych se mezi střelce zapsal znovu," pochvaloval si odchovanec příbramského fotbalu, který zamířil na první zahraniční angažmá na přelomu roku.

Hlavu v oblacích nenosí

V české lize přitom Slepička jako výjimečný kanonýr neproslul, spíše byl známý tím, že šance dokáže připravovat pro své útočné parťáky. O tom svědčí i jeho bilance v české lize: ve 151 zápasech dal 31 branek, zatímco v Chorvatsku nastřílel pětinu tohoto počtu za polovinu jara.

Přesto nenosí hlavu v oblacích. "Už mi není dvacet. Fotbal nějaký čas hraju, abych věděl, že týden mě vynáší v novinách za branky, a za týden dostanu za uši, že mi to nešlo. Taková sláva není k ničemu," odrážel chvalozpěvy, které na něj spustila chorvatská média.

Spíše se snaží porozumět tomu, proč najednou začal být tolik produktivní. "Moje branky jsou hodně zásluhou spoluhráčů, především pak středové řady. Máme tam výborné hráče, hrajeme kombinační fotbal a já dostávám skvělé přihrávky," konstatoval.

O reprezentaci nyní neuvažuje

Ale výsledky svědčí o tom, že šlape celý tým a přibližuje se svému snu o chorvatském titulu. "V posledním kole hrajeme sice na Hajduku, ale všichni věříme, že v té době už bude hotovo. Split má totiž mnohem horší vylosování, tak by mohl něco poztrácet," uvedl fotbalista, který se tak už v druhé zemi může stát šampionem. V české lize se z titulu radoval s Libercem i se Spartou.

Klubové cíle jsou pro něj nyní hlavním tématem, zatím proto vytrvale odráží spekulace o svém návratu do reprezentace, která bude možná na podzim každého šikovného útočníka potřebovat. "Samozřejmě že reprezentace by pro mě byla krásnou vizí a velkou motivací, ale na to skutečně nemyslím. Nechci si zatěžovat hlavu něčím, co je hodně vzdáleno," brání se Slepička myšlenkám na případný návrat do národního týmu, v němž odehrál loni na podzim dvě utkání.

Reklama

Související témata: