Hlavní obsah

Ofenzivní český talent mění dres! Kde bude hrát?

Haag/Praha

Český fotbalový talent mění na zahraniční štaci dres, očekávání je oboustranně vysoké. V příští sezoně bude dvaadvacetiletý ofenzivní hráč Václav Černý hrát v Nizozemsku tamní nejvyšší soutěž za FC Twente Enschede. Klub, kam Černý míří na rodní hostování z Utrechtu, informaci zveřejnil na svých internetových stránkách. „Jsem moc spokojený, v klubu se chci poprat o místo v sestavě," uvedl český fotbalista.

Foto: Sport.cz

Český fotbalový talent Václav Černý mění v Nizozemsku dres. Nově bude působit v FC Twente Enschede.

Článek

K týmu trenéra Rona Jansa by se měl připojit během pondělí. „S trenérem jsme si už pěkně popovídali. Twente za šest let v Nizozemsku dobře znám, dal jsem mu svůj první gól v lize, to byla chvíle, na kterou nikdy v životě nezapomenu," nechal se slyšet Černý. „Twente má krásný stadion, kde bývá báječná atmosféra. Opravdu se na působení zde moc těším."

Posílení týmu kvitoval i technický ředitel Jan Streuer. „Jsme rádi, že si Václav vybral pro příští sezonu právě FC Twente. Je technicky nadaný a také náležitě rychlý. Může hrát na obou křídlech. Myslím, že je to hodně atraktivní hráč, který se bude našim fanouškům líbit," povzbudil funkcionář mladého českého hráče, jenž strávil v Nizozemsku nejdelší čas v Ajaxu Amsterdam.

Reklama

Související témata: