Hlavní obsah

Další šok pro Brabce, v Turecku byl s týmem přeřazen do druhé ligy

ANKARA

Turecký fotbalový klub Ankaraspor, za nějž od červnového vyhazovu ze Slavie hraje český obránce Erich Brabec, byl administrativně přeřazen do druhé ligy. Vedení tureckého fotbalu potrestalo klub za nedovolené vazby na další tým z hlavního města Ankaragücü.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec

Článek

Brabcův agent Pavel Zíka se zřejmě bude snažit dvaatřicetiletého Brabce ze smlouvy vyvázat. "Celou situaci monitorujeme a hledáme nějaké řešení, jak třeba s pomocí mezinárodních řádů ukončit Erichovu smlouvu, aby se stal volným hráčem a mohl odejít," řekl v úterý Zíka ČTK.

Turecký svaz začal podle agentury Reuters prošetřovat možné propojení prvoligových týmů poté, co byl syn starosty Ankary jmenován předsedou Ankaragücü. Starosta je přitom čestným předsedou Ankarasporu a začalo se spekulovat o tom, že se oba kluby chtějí spojit. To se svazu nelíbilo a nařídil tento proces zastavit.

Vedle celého Ankarasporu byli potrestáni také předsedové obou klubů, kteří nesmějí vykonávat své funkce šest měsíců. Ankaragücü se vyhnul sestupu, ale jeho vedení bylo suspendováno na tři měsíce.

Ankaraspor už kvůli vyšetřování případu nehrál víkendový ligový zápas proti Kayserisporu. V osmnáctičlenné tabulce mu patří 14. místo, o jednu příčku před Ankaragücü.

Brabec, jenž odehrál dva zápasy za českou reprezentaci, je v současnosti na svém druhém tureckém angažmá. Jarní část roku 2005 strávil v Kayserisporu. Minulé dvě sezony hrál za Slavii, s níž získal dva tituly a nosil na ruce kapitánskou pásku. V červnu se s pražským týmem navzdory platné smlouvě do roku 2012 nečekaně rozloučil, podle tehdejšího zdůvodnění vedení Slavie nezapadal do nové koncepce mužstva.

Reklama

Související témata: