Hlavní obsah

Brankáři Vojáček s Černým budou na Vánoce spolu ve Skotsku

GLASGOW

Fotbalový brankář Jan Vojáček poprvé nestráví Vánoce s rodinou, ale s dalším gólmanem Tomášem Černým, s nímž se dělí o byt během angažmá ve Skotsku. Britský fotbal totiž nedodržuje vánoční přestávku, a tak nemohou odjet do Česka za svými blízkými.

Foto: www.acciesfc.co.uk

Český brankář Tomáš Černý v brance Hamiltonu

Článek

"Po rodině se mi stýská a během Vánoc to bude ještě horší. Sice jsem s nimi v kontaktu každý den díky volání přes internet, ale raději bych na Vánoce přijel domů," uvedl Vojáček v rozhovoru pro skotské vydání deníku The Sun. "Nechápu, proč se ve Skotsku nedodržuje zimní přestávka. V Česku máme na konci prosince volno a je to skvělé. Hlavně proto, že člověk nabere fyzickou i duševní sílu," dodal gólman druholigového Dumbartonu.

Těšit ho může alespoň fakt, že stráví Štědrý den s kamarádem Černým, se kterým se znají z dob společného angažmá v Olomouci. Dokonce se již těší, jak spolu budou vařit štědrovečerní večeři. Místo tradičního českého kapra si připraví britskou vánoční specialitu, krocana.

"Už se těším, jak spolu budeme péct krocana. Oba máme vaření hodně rádi. Je to naše vášeň. Navíc jsme si na Štědrý den pozvali i Tomášovy kamarády z hodin angličtiny. Bude tam i jedna dívka z Tchaj-wanu, která vždy připraví něco moc dobrého k jídlu," líčil Vojáček plány na čtvrteční večer. "Budeme samozřejmě brát v potaz to, že nás druhý den čeká zápas. My hrajeme proti Clyde a Tomášův Hamilton proti Celtiku. To znamená, že si otevřeme jen jednu láhev vína," dodal.

Vojáčkova premiréra

Zatímco Vojáček bude na Vánoce v zahraničí bez rodiny poprvé, Černý s tím již má zkušenosti. A znovu bude na Štědrý den s krajanem fotbalistou, neboť předtím trávil Vánoce s bývalým reprezentantem Jiřím Jarošíkem, který v té době působil v Celtiku Glasgow.

"Užil jsem si oboje předchozí Vánoce ve Skotsku, ale samozřejmě to nebylo takové jako doma. S Jirkou jsme to pojali tradičním českým způsobem, tentokrát to s Honzou zkusíme poskotsku," uvedl Černý, který by si k Vánocům přál především pevné zdraví. "Ideálním dárkem by bylo, abych zůstal zdravý a měl víc štěstí. A samozřejmě dobré výsledky pro Hamilton," dodal jeden z nejlépe hodnocených brankářů skotské ligy.

To sedmadvacetiletý Vojáček už svůj hlavní vánoční dárek dostal, když s ním v Dumbartonu o víkendu podepsali prodloužení hostování z Olomouce do konce sezóny. "Moc se mi tu líbí a jsem rád, že jsem mohl zůstat," dodal.

Reklama

Související témata: