Hlavní obsah

Nejšílenější minela v historii fotbalu! Směje se jí celý svět

Praha

Mohl být za hrdinu, místo toho se zesměšnil před celým světem. Osmnáctiletý záložník belgického Mechelenu Aster Vranckx se jen bezmocně držel za hlavu a nechápal, co se stalo. V ligovém utkání s Oostende měl před sebou pouze prázdnou branku. Jednoduché zakončení však dokonale zpackal a na triku má jednu z největších minel v historii fotbalu.

Foto: Profimedia.cz

Osmnáctiletý záložník belgického Mechelenu Aster Vranckx (klečí na zemi) zahodil stoprocentní šanci.

Článek

Je mu osmnáct a všechno má ve fotbalové kariéře před sebou. Osmnáctiletý belgický záložník Vranckx se už ale nesmazatelně zapsal do myslí fanoušků. A hrdý na to zrovna nebude. Za všechno může moment z 68. minuty ligového duelu s Oostende, kdy se k němu odrazil míč od břevna. Před fotbalistou zívala už jen prázdná branka. Hotovo, 1:0 vedeme, říkali si nejspíš domácí fanoušci. Jenže omyl.

Mladý hráč si sice zpracoval míč na prsou, jenže když chtěl následně pravačkou zblízka poslat balon do sítě, šlápl na mičudu a ta se mu zamotala pod nohou. Vranckx chtěl ještě všechno v pádu napravit, míč se však zastavil u tyče. Dobíhající obránce pak stihl odkopem šanci zmařit. Místo oslav se příznivci chytali zoufale za hlavu, nemohli pochopit, co se stalo.

Nešťastný záložník Mechelenu na kolenou a s hlavou v dlaních zpytoval svědomí. Dobře věděl, že tohle může být jeho celoživotní noční můra. Expert totiž píšou o jedné z největších minel v historii fotbalu a mladému hráči ji jistě připomene také nejeden silvestrovský sestřih.

A to ještě netušil, že chvíli před koncem jeho tým dostane gól a prohraje zápas 0:1.

Reklama

Související témata: