Hlavní obsah

Večer snů! Explzeňský záložník zářil v Belgii, soupeři Liberce prohloubil agónii

Gent/Praha

Prožil večer, který mu z hlavy jen tak nezmizí. Ústřední postavou dohrávky desátého kola belgické ligy mezi Gentem a Genkem byl Patrik Hrošovský. Díky vydatné pomoci slovenského záložníka odvezl Racing z Ghelamco Areny vítězství 2:1.

Patrik Hrošovský rozhodl o výhře Genku v belgické lize

 
Článek

Plán domácího Gentu byl před utkáním jasný: odčinit čtvrteční pohárový nezdar pod Ještědem a získat všechny body. Před prázdnými tribunami začal slibně, do vedení ho poslal ve 24. minutě Castro-Montes, jenže střelecký prach poté domácím zvlhl a režii duelu vzal do svých rukou Slovák, jenž ještě zkraje minulého ročníku nastupoval za Viktorii Plzeň.

Osmadvacetiletý středopolař nejprve pět minut před poločasovou přestávkou vyzval přesným centrem levačkou ke skórování Bongondu, jenž nasměroval míč hlavou k levé tyči. V 84. minutě pak přišla další Hrošovského chvíle. Narazil si míč s Nigerijcem Dessersem, z pětadvaceti metrů napřáhl, turecký brankář Bolat jeho razantní projektil pravačkou doprostřed brány nezkrotil a Racing slavil!

Foto: Profimedia.cz

Patrik Hrošovský (vpravo) se raduje s dánským spoluhráčem z Genku Joakimem Maehlem po své trefě v ligovém utkání proti Gentu.

Satisfakce se přitom dočkal trenér Genku Jess Thorup, jenž v srpnu skončil právě na lavičce Gentu.

Hrošovský se trefil vůbec poprvé v nové sezoně a v belgické lize celkově podruhé, když v únoru rozsekl souboj s Charleroi. Zároveň tím prohloubil výsledkovou agónii vicemistra z Gentu, v jehož sestavě nechyběl bývalý slávistický stoper Ngadeu-Ngadjui. Včetně pohárových duelů v Lize mistrů a Evropské lize prohrál už šest z posledních sedmi zápasů.

Genk drží v tabulce belgické ligy osmu příčku, svěřencům trenéra Wima de Deckera patří třinácté místo.

Reklama

Související témata: