Hlavní obsah

Pudil: Titul po devíti letech by byl sen

Aktualizováno

Šlágr kola v belgické lize neměl vítěze. Vedoucí Genk v sestavě s Danielem Pudilem na levém kraji obrany uhrál remízu 1:1 na půdě druhého Anderlechtu. „Ale je to pro nás zklamání, protože jsme inkasovali až v 93. minutě. Po rohu, na který šel i gólman. Byla to poslední akce zápasu,“ litoval Pudil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil na tréninku národního týmu

Článek

Byli jste lepší než Anderlecht?

Moc jsme jim toho nedovolili. Bránili jsme dobře, oni pak už jen nakopávali balóny do vápna. Spíš nás může mrzet, že jsme ještě v první půli nepřidali další gól. Šanci jsme měli. Kdybychom vedli 2:0, tak se z toho Anderlecht už nedostal.

Hovořil jste i s českými hráči Anderlechtu?

Hlavně s Mazuchem, který nastoupil jako jediný v základu, po zápase jsem se pozdravil i s Lecjaksem. Ten hrál asi posledních 25 minut. Ale dres jsem si nakonec s nikým nevyměnil. Anderlecht už stejně doma mám. Ještě od Honzy Poláka, když tam kopal.

Váš tým vede ligu jen zásluhou lepšího skóre. Mrzí vás proto remíza? Mohli jste se trochu odpoutat…

Ono je to celkem jedno, protože stejně bude rozhodovat play off. Do konce základní části zbývají ještě dvě kola a pak bude hrát prvních šest o titul. Body ze základní části se rozdělí na polovinu a hraje se deset zápasů každý s každým doma a venku.

Ale rozjeté to máte slušně…

Je dobré, že čtvrté Bruggy ztrácejí poměrně dost, takže i když se to rozdělí, budeme mít pořád slušný náskok. Čtvrtý tým v lize totiž nejde do pohárů, proto nás zajímají jen první tři místa.

O titulu zatím moc nemluvíte?

Samozřejmě ho chceme. Klub ho naposledy získal před devíti lety, a vyhrát ho znovu, to by byl sen. Vzhledem k výborné sezóně musíme mít ty nejvyšší cíle a věřím, že titul je v našich silách. Genk ho zatím získal jen dvakrát.

Dane, jak se vám žije v Genku?

Fantasticky. Genk má jen 65 tisíc obyvatel, je to hodně klidné město. Lidi jsou slušní, prostě paráda. Máme tady dobré zázemí. Bydlíme v malém domku, ale kdybych tady měl zůstat delší dobu, asi bychom si kvůli malému a psovi museli pořídit něco většího. Hlavně s oplocenou zahradou, kterou teď nemáme.

Jste v Genku celebrita?

To ne. Tím, že je to menší město, mě lidi poznají, ale maximálně mě požádají o podpis nebo fotku. Nějaká hvězda nejsem. Tou je od nás hlavně Vossen, který je se sedmnácti góly nejlepším střelcem ligy.

Syn Danny se vám narodil před šesti týdny. Změnilo vám to hodně život?

Určitě. Člověk má trochu jiné povinnosti, nemůže jít ven, kdy se mu zachce. Taky toho tolik nenaspím, i když k malému vstává většinou přítelkyně.

Pomáháte jí?

Zvládnu všechno. Přebalovat jsem se naučil hned, taky Dannyho koupu. Nebo pomůžu i jinak. V sobotu jsem třeba loupal brambory na oběd.

Reklama

Související témata: