Hlavní obsah

Slovan sesadil Senici z čela, Jarolím útočí na slovenský titul

BRATISLAVA

Čtyři kola před koncem slovenské fotbalové ligy má k titulu nejblíže Slovan Bratislava. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma dnes ve šlágru 29. kola otočili zápas v Senici a po vítězství 2:1 ji vystřídali v čele tabulky. Na prvním místě má Slovan jednobodový náskok.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím (vpravo) a jeho asistent Tibor Mičinec na tiskové konferenci.

Článek

Senici poslal do vedení v 23. minutě český útočník Jaroslav Diviš, ale v 69. minutě vyrovnal Božič a tři minuty před koncem rozhodl slovenský reprezentant Šebo.

Naděje na obhajobu titulu se rozplývá Žilině, která podlehla v Trnavě 0:1. Svěřenci trenéra Pavla Hapala nedokázali vyhrát potřetí za sebou a na Slovan ztrácí šest bodů.

O porážce Žiliny rozhodl ve 40. minutě Kone chytře provedeným přímým kopem z 18 metrů. Hosté českého brankáře Martina Rašku příliš nezaměstnali. "Tohle byl absolutně náš nejslabší výkon za dobu, co jsem v Žilině. Dostáváme se do situace, kdy mužstvo ztrácí svoji tvář," uvedl Hapal. "Naše šance dosáhnout na úspěch v tomto ročníku je vyhrát finále Slovenského poháru," řekl český kouč.

Jeho tým se o pohárovou trofej utká v neděli se Slovanem.

Slovenská fotbalová liga - 29. kolo:
Prešov - Košice 0:3 (1. Kuzma, 45. Matič z pen., 90. Viazanko), Dubnica - Dunajská Streda 0:1 (65. Matůš), Nitra - Zlaté Moravce 0:0, Ružomberok - Banská Bystrica 0:0, Trnava - Žilina 1:0 (40. Kone), Senica - Slovan Bratislava 1:2 (24. Diviš - 68. Božič, 87. Šebo).

Reklama

Související témata: