Hlavní obsah

Čelůstka: Rajnocha bych si při kličce určitě vychutnal víc

Karel FeltPrávo

Na konci týdne přispěl obránce Ondrej Čelůstka gólem k vítězství Trabzonsporu v turecké lize nad Ankaragücü 3:2. Dnes ho čeká další bitva v Lize mistrů na trávníku moskevského CSKA. Z Milána, kde rozhodl úvodní zápas s Interem, se tehdy vrátil jako hrdina.

Foto: Antonio Celanni, ČTK/AP

Ondřej Čelůstka se raduje z branky, kterou vstřelil do sítě Interu Milán.

Článek

Po gólu Interu a výhře 1:0 jste se stal hvězdou týmu. Neočekávají od vás fanoušci trefu i v Moskvě?

Možná ano, ale já nic takového slíbit nemůžu. Ale kdyby se zase naskytla příležitost… Zatím máme ve skupině ze dvou zápasů čtyři body a nějaký z Moskvy by se nám určitě hodil. Je tu ale zima, což není počasí pro nás.

S výsledky ale určitě panuje spokojenost.

Vždycky může být líp, ale vzhledem k tomu, že jsme byli do soutěže zařazeni místo Fenerbahce na poslední chvíli, určitě nejsme nespokojení. Vedeme skupinu, takže cestu k postupu máme ve svých rukou.

V turecké lize to ovšem taková sláva není…

Bylo hůř, protože začátek nám vůbec nevyšel. Teď jsme uspěli ve třech zápasech v řadě, takže se naše situace vylepšila. Nejvyšší příčky si samozřejmě nárokuje silné istanbulské trio, ale my chceme hrát nahoře s nimi.

Na výhře nad Ankaragücü jste se podílel gólem, byla to podobná trefa jako proti Interu Milán?

Kdepak, úplně něco jiného. Hrál jsem levého obránce. Dostal jsem míč do kraje, už na půlce soupeře jsem si ho posunul do prostředka, udělal jsem kličku stoperovi a trefil jsem se ke vzdálenější tyči. Nebylo to z takového úhlu jako v Miláně. V té době jsme prohrávali 1:2 a moc času do konce už nezbývalo. Po mém vyrovnání nakonec přišel i vítězný gól.

Nebyl tím stoperem náhodou Jan Rajnoch?

(smích) Kdepak, to bych si ho při kličce určitě vychutnal víc. Honza hrál do 88. minuty, a dobře. V závěru proti mně nastoupil i bývalý spoluhráč ze Slavie Milan Černý.

Stihli jste si promluvit?

Docela dlouho… Oni se vraceli až druhý den a kluci měli večer volno. Tak jsem vzal od nás Slováka Marka Saparu, Honzu s Milanem a šli jsme ke mně domů, kde jsme probrali všechno možné.

Jako bývalí slávisté jste určitě prodiskutovali i příchod trenéra Straky do Edenu…

Pochopitelně. Nemá to lehké, ale s Milanem jsme došli k tomu, že je třeba to fakt brát jako profesionální práci. Straka je velký motivátor, a tím může Slavii hodně pomoct.

Reklama

Související témata: