Hlavní obsah

Hapal má koučovat fotbalisty polského Lubinu

VARŠAVA

V polských médiích se spekuluje o možném příchodu českého fotbalového trenéra Pavla Hapala do prvoligového klubu Zaglebie Lubin. Hapal v červenci skončil v Žilině, s níž před rokem získal slovenský titul a kterou dovedl do Ligy mistrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Hapal ještě jako trenír Žiliny.

Článek

Sport.pl tvrdí, že Hapal v úterý jednal ve Vratislavi s vedením Lubina a že jeho fotbalistů by se měl ujmout po pátečním zápasu s Koronou Kielce. V něm ještě Lubin povede současný trenér Polák Jan Urban.

Podle Radia Wroclaw Hapalovo angažmá v Lubině není ještě stoprocentní. Urbana by prý mohlo zachránit přesvědčivé vítězství nad Kielcemi. Zaglebie Lubin je momentálně na předposledním místě ligové tabulky.

V Polsku se o možném příchodu Hapala do Lubina píše jako o senzaci. Do Ligy mistrů přivedl Žilinu, klub, který pochází z přibližně stejně velkého města jako Lubin, který má ale rozhodně menší rozpočet.

Dvaačtyřicetiletý internacionál Hapal by si vyzkoušel trenérské angažmá v třetí zemi. Po ukončení hráčské kariéry v roce 2002 trénoval v české lize Opavu, Zlín, Ostravu a Mladou Boleslav, vedl také Nitru.

Reklama

Související témata: