Hlavní obsah

VIDEO: Válka? Ne. Jen obyčejné bělehradské derby. Kupodivu se dohrálo

BĚLEHRAD/PRAHA

Tady se toho sešlo. Šílení fanoušci, scény plné ohně i výbuchů, peroucí se funkcionáři, běsnící hráči. Nad tím vším čněl bohorovně klidný sudí. Občas to vypadalo opravdu hrozivě. A nakonec se přes chvílemi takřka válečný stav dohrálo. Je to až k nevíře. Ale v Bělehradě jsou při fotbale na ledacos zvyklí.

Foto: Jan Koller, ČTK

Fanoušci srbského týmu Crvena Zvezda Bělehrad zaplavili centrum Bratislavy

Článek

Víkendové 141. derby mezi Crvenou Zvezdou a Partizanem to jen a jen potvrdilo. To byla atmosférka! Těžko lze jinde zažít něco podobného.

S nějakou kontrolou u vchodu si tam patrně nikdo moc hlavu neláme. Snad tuny pyrotechniky byly v hledišti. A podle toho to vypadalo. Jako první to poznal brankář Partizanu Vladimir Stojkovič, který čelil petardám od domácích fandů při odchodu z rozcvičení. Naštěstí v ožehavých sektorech nejsou lavičky, pro jistotu byly před šlágrem celé srbské ligy odmontovány...

Ale nebylo to nic proti tomu, co se dělo dál. Oba týmy nastupovaly před planoucími tribunami. Domácí pak v ohnivé atmosféře dostali výhodu pokutového kopu za ruku, hosté zuřili, vypadalo to, že sudího zašlapou do trávníku. Kupodivu nikdo nebyl vyloučen. Patrně to zase až tolik nevybočilo z místních poměrů.

O přestávce došlo na regulérní hromadnou rvačku, hosté pak ani nemohli normální cestou do šatny. Ani policisté jim neproklestili cestu. Muselo se oklikou. A hrálo se dál. A přišly i góly, úspěšnější byli hosté, zvítězili 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články