Hlavní obsah

VIDEO: Rezek se zaskvěl nádherným gólem, pak se nechal vyloučit

NIKÓSIE

Během jednoho poločasu stihl český útočník ve službách Anorhosis Famagusta Jan Rezek vstřelit jeden z nejkrásnějších gólů své fotbalové kariéry a současně dostat i první červenou kartu kariéry. Reprezentační útočník svou branku vstřelil šest vteřin po zahájení druhé půle a při vítězství 2:1 nad Olympiakosem Nikósie byla právě jeho trefa rozhodující.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Rezek

Článek

Bývalý plzeňský hráč hned po zahájení druhého poločasu zasprintoval po pravé straně, dostal kvalitní přihrávku a z hranice velkého vápna pohotově dopravil míč do sítě. „Určitě patří k mým nejhezčím gólům. Rozehrávali jsme ve středovém kruhu na začátku druhé půle a dostal jsem hned balón do křídla. Hráči soupeře trošku zaspali, předběhl jsem obránce a z úhlu lobem přehodil gólmana,“ popisoval pro web Ondreje Chovance Rezek, který se trefil popáté v sezóně a dostal se na 3. místo kyperské tabulky střelců.

Vyloučení přišlo sedm minut před koncem zápasu. „Byla to hloupost. Zápas byl dost vyhecovaný, domácí do nás šli tvrdě hned od začátku. Před vyloučením do mě protihráč zajel na naší půlce. Byl jsem z toho rozhozenej a jak běžel po tom faulu kolem mě, já ho trochu štrejchnul nohou do stehna ještě ze země. Nebyl to žádný kopanec, ale on se svalil a sudí mě vyloučil,“ vzpomínal devětadvacetiletý fotbalista.

Třásl se v kabině

Famagusta v té době již vedla pouze o gól, protože se v 79. minutě prosadili i fotbalisté Olympiakosu. „V kabině jsem trnul, aby kluci vedení 2:1 udrželi. Naštěstí to tak dopadlo, sudí pak dal za brutální zákrok červenou i jednomu z domácích hráčů,“ říkal Rezek, který není na nucený odchod do kabiny zvyklý. „Byla to moje první červená v kariéře. Bohužel. Byl to chvilkový zkrat. Hodně mě to bolelo, tekla mi krev z kotníku, ale měl jsem se udržet, to je jasné,“ ví teplický rodák.

Ze spoluhráčů mu zbytečné vyloučení nikdo nevyčítal. „Nikdo nic neříkal, ale omluvil jsem se jim. Pak jsem požádal, abych mohl jít na tiskovku, a tam jsem se v angličtině omluvil lidem. Hlavně, že nás to nestálo body,“ těšilo Rezka, jehož však ještě čeká výrok disciplinární komise. „Nevím, kdy to budou projednávat, ale tvrdili, že můžu dostat až tři zápasy. Hraje se i kyperský pohár, tak bych snad něco mohl umazat v něm. A možná dostanu i nějakou pokutu v klubu. Zatím mi nikdo nic neříkal, ale počítám s ní. Byla to moje hloupost a doufám, že už jsem si červené karty na dlouhou dobu vybral.“

Famagusta se díky zisku tří bodů dostala na čtvrtou příčku a na vedoucí Omnii Nikósie ztrácí šest bodů.

Reklama

Související témata: