Hlavní obsah

Tragicky zesnulá legenda by musela být hrdá! Demitrův syn oslavil premiéru vítězným gólem

Senec

Pomalu se blíží smutné desetileté výročí. V září 2011 havarovalo letadlo s hokejisty Lokomotivu Jaroslavl. Při tragédii spolu s dalšími zahynuli čeští hráči Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček, a také slovenská legenda Pavol Demitra. Rodinnou slávu se teď snaží šířit i jeho syn. Sedmnáctiletý Lucas se ovšem nepotatil. Jde ve stopách svého dědy Pavla Demitry, který byl ligovým fotbalistou. Hned v premiéře za áčko Trenčína talentovaný útočník skóroval.

Foto: astrencin.sk

Fotbalový útočník Lucas Demitra, syn slavného hokejisty Pavola Demitry.

Článek

Fotbalisté Trenčína v přípravné zimní Tipsport lize porazili Skalicu 3:0. Pozorné fanoušky nejvíce zaujalo jméno autora první vítězné branky. V 53. minutě si ji připsal dorostenec Lucas Demitra, který byl přitom vůbec poprvé nominován do prvního týmu.

Slovenská hokejová legenda by musela být na syna hrdá! Pavol Demitra († 36) vychovával se svou manželkou Majkou dvě děti, dceru Zaru a syna Lucase.

Zara je atletkou, Lucas fotbalistou. Velmi talentovaným, prosadil se už do slovenské reprezentace do 18 let a zájem o něj projevuje třeba Ajax Amsterdam, slavný klub vyhlášený výchovou mladých hráčů.

Pavol Demitra byl nejen slavný, ale také mimořádně oblíbený hokejista. S Trenčínem získal ligový titul na ledě, syn se zkouší prosadit na trávníku. Předpoklady má velké, ve své kategorii patří k nejlepším na Slovensku.

Po tragicky zesnulém hokejistovi byla v Dubnici nad Váhom pojmenovaná základní škola, kterou navštěvoval, a v Trenčíně hokejový stadion. Jeho číslo 38 bylo navždy vyřazeno ze série dresů slovenské reprezentace. Lucas při fotbale nejraději obléká dres s číslem 11 na zádech.

„V kabině mě přijali výborně. Doufám, že se v áčku udržím a budu se zlepšovat," přeje si spokojený střelec.

Ve druhém úterním duelu turnaje remizovala pražská Dukla s Hradcem Králové 3:3.

Fotbalová Tipsport liga:
Dukla Praha - Hradec Králové 3:3 (2:1)
Branky: 28. Piroch, 33. Faleye, 50. Fábry - 51. a 57. Vlkanova, 26. Prekop.
MFK Skalica - AS Trenčín 0:3 (0:0)
Branky: 53. Demitra, 58. Kmeť, 64. Tučný.

Reklama

Související témata: