Hlavní obsah

Fanoušky United čeká po návratu z finále EL karanténa, někteří cestu ruší

Manchester

Zařazení Polska na tzv. jantarový seznam zemí se střední mírou rizika koronavirové nákazy zkomplikovalo fanouškům Manchesteru United cestu na finále fotbalové Evropské ligy do Gdaňsku. Kvůli nařízené desetidenní karanténě a řadě testů po návratu od ní proto někteří příznivci raději upustili. Rudí ďáblové se utkají o prestižní trofej ve středu se španělským Villarrealem.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Edinson Cavani z Manchesteru United se raduje z branky

Článek

"Řada fanoušků, kteří jezdí na venkovní duely, to raději zrušila. Ne kvůli ceně, neboť necestujeme už 18 měsíců, ale většinou kvůli karanténě po návratu," řekl agentuře Reuters jeden z fanoušků United Keith Udale.

Návštěvníci Polska musí po návratu vedle desetidenní izolace absolvovat i dva PCR testy, z toho první den po návratu a následně nejdříve osmý den. "I kdyby však první test vyšel negativně, musíte v karanténě setrvat dalších pět dní. Někteří lidé si prostě nemohou vzít pět dní volna," řekl Udale.

Polské úřady při příležitosti finále Evropské ligy uvolnily pro fanoušky opatření a stačí jim negativní test pořízený před odletem a lístek na zápas. Někteří britští příznivci se proto rozhodli zkombinovat cestu s následnou dovolenou v zemi zařazené na tzv. zelený seznam, což jim umožní se po návratu karanténě vyhnout. Naopak fanouškům Villarrealu podobná opatření po návratu do Španělska nehrozí.

Foto: Laurence Griffiths, ČTK/AP

Útočník Manchesteru United Edinson Cavani oslavuje první gól před fanoušky po koronavirové pauze

Kvůli snížení rizika bylo již dříve přesunuto dějiště finále Ligy mistrů, v němž se střetnou další anglické týmy Chelsea s Manchesterem City. Místo Istanbulu bude rozhodující duel 29. května hostit Porto, jelikož Portugalsko je v Británii zařazeno na zelený seznam bezpečných zemí.

Reklama

Související témata: