Hlavní obsah

Trenér Guľa po konci v Plzni povede fotbalisty Wisly Krakov

Krakov

Po konci na lavičce fotbalové Viktorie Plzeň dlouho bez práce nezůstal. Trenér Adrian Guľa po květnovém odvolání v Plzni povede Wislu Krakov, kde se potká s českými fotbalisty Michalem Frydrychem a novou posilou ze Slovácka Janem Klimentem. S třináctým celkem uplynulé sezony polské ligy podepsal pětačtyřicetiletý Slovák dvouletou smlouvu. Wisla o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adrian Guľa bude po konci v Plzni působit u fotbalistů Wisly Krakov

Článek

Bývalý záložník Opavy, Jablonce nebo Žižkova načal trenérskou kariéru v Trenčíně, se Žilinou získal v roce 2017 titul. Poté vedl slovenskou reprezentaci do 21 let, od níž odešel v polovině sezony 2019/20 do Plzně, kde nahradil Pavla Vrbu.

V prvním neúplném ročníku skončil s Viktorií druhý. Následně s ní však vypadl v předkolech Ligy mistrů i Evropské ligy a Západočeši podruhé za sebou nepostoupili do hlavní fáze evropských pohárů. V průběhu poslední ligové sezony byla Guľova pozice několikrát v ohrožení. Vedení klubu ho odvolalo květnu, kdy Plzeň byla až na páté pozici, na které i skončila.

Guľa s mužstvem došel alespoň do finále domácího poháru, při prohře v závěrečném utkání se Slavií však na lavičce už byl staronový trenér Michal Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adrian Guľa během utkání se Slavií.

Wisla je se 13 tituly čtvrtým nejúspěšnějším klubem v Polsku. Poslední ligové prvenství však získala v roce 2011.

Reklama

Související témata: