Hlavní obsah

PSG - Štrasburk 4:2PSG před zraky Messiho nezaváhal, šampion doma schytal těžký debakl

Aktualizováno

Fotbalisté mistrovského Lille ve druhém kole francouzské ligy doma utrpěli debakl 0:4 s Nice. Pikantní triumf tak oslavil hostující trenér Christophe Galtier, který v minulé sezoně dovedl "Dogy" k prvnímu titulu po 10 letech. Paris St. Germain ještě bez hvězdného útočníka Lionela Messiho, který zápas sledoval z tribuny, doma porazil Štrasburk 4:2.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi (vpravo) sleduje z tribuny zápas PSG se Štrasburkem.

Článek

Dolberg otevřel skóre už v první minutě, krátce po něm zvýšil Boudaoui a povedený první poločas hostů zakončil v nastavení Gouiri třetí brankou z penalty. Po hodině hry se znovu trefil dánský útočník Dolberg. Nice má po dvou kolech na kontě čtyři body, Lille pouze jeden.

Favorizovaný PSG si už během úvodní půlhodinky vytvořil tříbrankový náskok, o který se postarali Icardi, Mbappé a Draxler. Po změně stran však domácí polevili a Štrasburk vrátili do hry Gameiro a Ajorque. Jejich spoluhráč Djiku ale byl v 81. minutě vyloučen po druhé žluté kartě a oslabení hosté už ztrátu nedotáhli, naopak v závěru ještě střídající Sarabia přidal pojistku na 4:2.

Pařížští vicemistři po dvou ligových duelech zůstávají stoprocentní, přestože jim vedle Messiho chyběly další dvě letní posily brankář Donnarumma a stoper Ramos nebo klíčový útočník Neymar.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Před zápasem se Štraburkem s fanouškům PSG představily všechny letní posily včetně Sergia Ramose (vlevo) a Lionela Messiho.

Francouzská fotbalová liga - 2. kolo:
Lille - Nice 0:4 (1. a 64. Dolberg, 5. Boudaoui, 45.+4 Gouiri)
Paris St. Germain - Štrasburk 4:2 (3. Icardi, 25. Mbappé, 27. Draxler, 86. Sarabia - 53. Gameiro, 64. Ajorque)

Reklama

Související témata: