Hlavní obsah

Na kolena, jéjéjé. Rozhodčí udělal obrovskou chybu

Kodaň/Praha

Práce fotbalového rozhodčího není vůbec jednoduchá. Uděláte chybu a od fanoušků nebo samotných hráčů to dřív nebo později pořádně schytáte. Dánský rozhodčí Nils Heer si ale svou chybu ihned uvědomil a zpytoval svědomí sám od sebe. Jak reagovali hráči?

Foto: Twitter

Rozhodčí Nils Heer na kolenou

Článek

Byl to jeho premiérový zápas v druhé dánské lize. Mladý rozhodčí Nils Heer na něj ale asi nebude vzpomínat v dobrém. Během zápasu mezi FC Fredericia a Vendsyssel FF totiž svým hvizdem přerušil slibně rozjetou akci hostů.

Hráč Fredericii Kristian Kirkegaard byl faulován, když se blížil k pokutovému území. Ještě předtím však poslal do úniku svého spoluhráče. V tu dobu už ale Heer fouknul do píšťalky a přerušil hru.

Jakmile si ale Heer svou chybu uvědomil, padnul na kolena s hlavou v dlaních. Jeho upřímná reakce se stala okamžitě virální na sociálních sítích. „Líbí se mi jeho reakce, velmi lidské gesto, ne jako u jiných robotických rozhodčích," napsal jeden z fanoušků.

„Tohle je pokora, kterou bychom si přáli vidět v Premier League. Je normální dělat chyby," píše další. Hráči Fredericie vzali Heerovu chybu celkem s klidem, jeden ho dokonce poplácal po zádech, jako by tím říkal „V pohodě kámo, to se stane."

Naštěstí pro Heera se FC Fredericii podařilo později vyrovnat na 1:1 a udržet si neporazitelnost v sezoně.

Reklama

Související témata: