Hlavní obsah

Létalo na něj pivo a zapalovače, poté rasistické urážky. Reprezentační gólman se rozplakal přímo na hřišti

St. Gallen/Praha

Skandálů ve fotbale, které se týkají rasismu, neustále přibývá. Na vlastní kůži to tentokrát pocítil švýcarský gólman Timothy Fayulu z FC Sion v zápase proti St. Gallenu. „Je to jako kdyby po mně stříleli kulkami,“ posteskl si.

Foto: @FCSion, Twitter

Gólman Sionu Timothy Fayulu (vpravo) to od fanoušků St. Gallenu schytal

Článek

Mladý reprezentační gólman hráčů do 21 let a klubu FC Sion neudržel po rasistických urážkách emoce a na hřišti se rozplakal. Nezáleželo na tom, že jeho spoluhráči v 93. minutě vyrovnali, urážky příznivců St. Gallenu byly příliš tvrdé.

Brankář nebyl schopný po zápase o incidentu mluvit, místo něj se vyjádřil střelec FCSG Nicolas Lüchinger a Fayulův spoluhráč Serey Die. Samotný gólman o dva dny později krátce promluvil pro klubový web.

"Hodně mě to bolí. Nemám slov, kterými bych to popsal. Nejdřív po mně házeli pivo a zapalovače, ale to mi tak nevadí. Pak jsem slyšel "Fucking Fayulu, Monkey Fayulu". V podstatě mě nazvali opicí. Mám pocit, jako by na mě stříleli," vypověděl.

Viceprezident Sionu Gelson Fernandes ke skandálu řekl, že klub chce, aby měl Fayulu možnost podat stížnost proti neznámému pachateli. „Poskytneme mu i právníka, spravedlnosti musí být učiněno zadost," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články