Hlavní obsah

Tragédie. Mladý gólman zemřel přímo na hřišti

Kaliningrad

Z narůstajícího počtu kolapsů, vážných zákroků a případných úmrtí hráčů přímo na hřišti běhá mráz po zádech. Teprve třiadvacetiletý gólman ruského týmu Krasnaja zvezda Alexander Šišmarev zemřel po srážce s protihráčem. Přivolaná lékařská pomoc už jej nedokázala zachránit.

Foto: @TeamRussia, Twitter

Gólman ruského týmu Krasnaja zvezda Alexander Šišmarev

Článek

Událost se stala během přátelského utkání mezi Baltikou-M a Krasnaja zvezdou v Kaliningradu. Brankář Šišmarev vyběhl pro míč, kde se nešťastně srazil s útočníkem soupeře. Při srážce mu zapadl jazyk a přítomní zdravotníci mu i přes veškerou snahu již nedokázali pomoci.

Byli přivoláni i záchranáři, kteří o život mladého fotbalisty bojovali ještě přibližně hodinu, ale marně. Detaily tragické události popsal šéf fotbalové organizace Alexander Gvardis. „Je to strašná tragédie pro nás všechny. Sanitka dorazila do 15-25 minut po přivolání," uvedl.

Bývalý uznávaný rozhodčí Gvardis také vyjádřil upřímnou soustrast rodině mladého chlapce. K situaci se vyjádřil i tiskový mluvčí klubu Sergej Kandalov. „Alexander dostal od protivníka velkou ránu do krku, když do něj vrazil ve velké rychlosti. Okamžitě zasáhli naši lékaři, jedni z nejlepších v regionu. Přispěchali na hřiště, ale nemohli nic dělat," řekl po zápase.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články