Hlavní obsah

Útok na rodinu! Chuligáni si vyřizovali účty po derby, skandál na Slovensku pokračuje

Ligové derby mezi fotbalisty Trnavy a Slovanu Bratislava, které se kvůli výtržnostem fanoušků nedokončilo, má další dohru. Podle slovenských médií došlo mezi chuligány k vyřizování účtů ještě dva dny po předčasném konci skandálního utkání. Skupina výtržníků měla v obci nedaleko Trnavy zaútočit na dům jednoho z příznivců Spartaku. Ten se ovšem tou dobou v objektu nenacházel, byla tam pouze jeho rodina. Incident už vyšetřuje policie.

Foto: Profimedia.cz

Řádění slovenských fanoušků před derby mezi Slovanem Bratislava a Spartakem Trnava, policie zasahuje.

Článek

Skandál, ostuda, buranské chování, tak média hodnotila slovenské fotbalové derby (17. 10.), které bylo kvůli bitkám rowdies přímo na hrací ploše trnavského stadionu kontumováno ve prospěch hostujícího Slovanu Bratislava.

Jenže na trnavském stadionu to údajně neskončilo. Skupina 6-10 lidí se měla dva dny po derby ve dvou automobilech vydat do obce Bučany, kde zaútočila na dům fanouška Trnavy. Výtržníci se tam měli dobývat dovnitř, kopat a bušit do dveří bytu, kde se v tu dobu nacházela rodina příslušníka tvrdého jádra trnavských fandů.

„Toto už s fotbalem ani s chuligánstvím nemá nic společného. Můžeme se pobít na poli, rozbít si huby někde v městě, ale na rodinu a děti si sahat nesmíme. Tak je to všude ve světě," řekl pro RTVS jeden z příznivců Spartaku.

Slovenská policie analyzuje záznamy z kamerového systému a po útočnících pátrá. Zatím bezvýsledně. Tvrdé jádro bratislavských fanoušků se od zmiňované události distancuje.

Reklama

Související témata: