Hlavní obsah

Český stoper Petrášek září: sto procent vyhraných soubojů, vítězný gól, teď chce titul

Praha

Byla to síla. Tak těžké období během kariéry možná ještě nezažil. Fotbalového obránce Tomáše Petráška skoro rok trápilo a brzdilo zranění kolena. Dlouhé měsíce byl ze hry, zdravotní trable ho připravily nejspíš i o vysněný start na EURO. Teď se ale vše obrací k lepšímu a český reprezentant už zase v dresu Rakówa v polské nejvyšší soutěží i poháru válí v plné parádě.

Foto: archiv Tomáše Petráška

Český stoper Tomáš Petrášek už zase po zranění válí. V polské nejvyšší soutěži chce dosáhnout s Rakówem na obhajobu poháru, tým touží i po titulu.

Článek

Naposledy v pohárové soutěži dovedl svůj tým s kapitánskou páskou k postupu do osmifinále. „Splnili jsme povinnost, ale podali jsme kvalitní výkon. Chceme bojovat o obhajobu poháru, takže jsme na té cestě udělali další krok. Šanci ale rozhodně máme i v polské Ekstraklase," konstatuje Petrášek.

Pohled na tabulku mu dává za pravdu. Raków je na druhém místě, vedoucí Lech Poznaň získal jen o tři body víc. Petrášek a spol. ale mají zápas k dobru, mohou tedy manko smazat. Český obránce je opět pilířem obrany. V osmi duelech, do kterých urostlý stoper zasáhl, tým ani jednou neprohrál.

V duelu proti Śląsku Wrocław měl dokonce unikátní statistiku, když vyhrál sto procent osobních soubojů. V utkání s Termalicou vše vyšperkoval pro změnu vítězným gólem, jednoduché to prý ale nebylo. „Zápasy proti soupeři, který nemá co ztratit, nejsou nikdy jednoduché. Pokud ale chceme bojovat o titul, musíme tato utkání zvládat. Vítězný gól je odměna a zadostiučinění nejen pro mě, ale pro všechny, kteří mi pomáhali s návratem," usmívá se český stoper.

Foto: archiv Tomáše Petráška

Český stoper Tomáš Petrášek už si opět užívá fotbalové radosti.

Ve zmíněném duelu se na hřišti potkal s početnou kolonií krajanů v dresu soupeře (Hloušek, Zeman, Hubínek, Bezpalec). Na posledních deset minut do útoku nastoupil i další známý z české ligy - exslávista Muris Mešanovič. „Tolik Čechů jsem tady v týmu soupeře ještě nikdy nezažil," přiznává Petrášek.

Zmíněný fakt prý ale potvrzuje, že polská Ekstraklasa u českých hráčů nabírá na popularitě. Krásné stadiony a velký zájem fanoušků jich do tohoto ročníku přilákal historicky nejvyšší počet - 16. Kdo z nich se svým týmem bude nejúspěšnější? Zatím k tomu má nejlépe nakročeno právě Petrášek.

Reklama

Související témata: