Hlavní obsah

Čech: Remíza s Boltonem není žádná tragédie

O tom, že zápas končí až po devadesáti minutách se velice dobře přesvědčili v sobotním utkání 14. kola Premier League fotbalisté Chelsea i s Petrem Čechem v brance. V duelu s Boltonem vedli na začátku druhého poločasu o dvě branky, houževnatý soupeř však dokázal vybojovat důležitý bod.

Článek

Londýňané na soupeře vlétli zostra a hostující tým překvapil už po 37 sekundách hry Duff. Druhou branku přidal chvíli po zahájení druhé půle Tiago a fanoušci začínali ladit na oslavné chorály. Hostující celek ale nepopadl beznaději a za vytrvalou ofenzivní snahu byl po zásluze odměněn. V 52. minutě snižoval Davies, tři minuty před koncem pak srovnal skóre Jaidi.

"Za stavu 2:0 jsme si mysleli, že máme utkání pod kontrolou," přiznal Čech na svých internetových stránkách. "Bolton snížil na 1:2 po standardní situaci, při níž se mi moc nevedlo. Šel jsem do souboje, ale neměl jsem balón. Míč se odrazil od našeho hráče k Daviesovi, který skóroval," popsal reprezentační gólman situaci, z níž padl kontaktní gól Boltonu.

Nedáš, dostaneš

Chelsea měla příležitosti opět odskočit o dvě branky, ale neprosadila se. Při největší šanci trefil Gudjohnsen břevno. V závěru naopak londýnský celek inkasoval vyrovnávací gól. "Ten gól padl po typické akci soupeře - Boltonští poslali dlouhý míč do vápna, ten se odrazil do klubka hráčů a odtamtud to někdo prokopl až do brány," poznamenal Čech.

"V šatně vládla nálada, jako bychom prohráli," přiblížil český brankář, jehož celek zůstál v čele anglické ligy a po remíze Arsenalu s West Bromwichwem si i nadále drží dvoubodový náskok.

"Remíza Arsenalu je pro nás jen slabou útěchou. Kdybychom zvítězili, mohli jsme mít už čtyřbodový náskok. Na druhé straně to není žádná tragédie, pořád máme další vývoj Premier League ve svých rukou," uzavřel Čech, jenž se zřejmě už ve středu opět postaví mezi tyče: Chelsea hostí v pátém kole Ligy mistrů Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: