Hlavní obsah

VIDEO: Masakr! Na trávník přilétl i obrovský šutr, popisuje Kadlec běsnění fanoušků v Turecku

Trabzon

Kámen velikosti dvou dlaní, propálený dres od světlice, stovky mincí, zapalovačů, dokonce i nůž. Reprezentační obránce Michal Kadlec toho ve své kariéře zažil hodně, pondělní večer v Trabzonsporu však všechno předchozí přebil. V duelu turecké fotbalové ligy čelil se spoluhráči z Fenerbahce běsnění domácích fanoušků, které vyústilo v předčasný konec utkání.

Řádění fanoušků Trabzonsporu

 
Článek

„Bylo to hustý, fakt masakr. Nejvíc trpěl náš gólman Demirel, který měl bezprostředně za svými zády plnou tribunu domácích fanoušků, létalo na něj všechno možný," popisuje Kadlec. Mince, zapalovače a dýmovnice, to je v Turecku běžná věc, nad tím se už nikdo nevzrušuje, ovšem v pondělí byla překročena únosná mez i v Turecku. Ve 30. minutě totiž přilétl do velkého vápna hostů obrovský balvan. Pokud by trefil kohokoli z hráčů, stala by se tragédie.

„To jsem ještě nikdy nezažil, kámen byl dvakrát větší než ruka brankáře Demirela! To už bylo opravdu moc," nechápe Kadlec. Bylo prý až komické, když s ním gólman v rukavicích uháněl k hlavnímu arbitrovi, aby urgoval ukončení zápasu. Vzápětí se k němu přidali ostatní hráči Fenerbahce. Jenže sudí nechal ve hře pokračovat...

Nemohli zahrát ani roh

„Přitom nebýt policistů, nemohli jsme zahrát ani roh, museli vždycky exekutora obestoupit s ochrannými štíty. To se jen tak nevidí," podotýká Kadlec. Během utkání prý stihl posbírat množství mincí a zapalovačů, útočník Dirk Kuijt údajně zahlédl na trávníku i nůž.

Poslední kapkou byla světlice, která přistála pod nohami Demirela a následně mu propálila dres. Po tomto incidentu rozhodčí zápas, v 10. minutě nastavení první půle za stavu 0:1, předčasně ukončil. „Demirel měl v dresu díru jako hrom," říká Kadlec, který na pondělní události nikdy nezapomene. „Nakonec jsme v kabině zůstali přes dvě hodiny, než se to venku trochu zklidní. Naskákali jsme pak do obrněného autobusu a valili na letiště," dodává Kadlec. O osudu zápasu rozhodne disciplinární komise, má se však za to, že jej kontumuje ve prospěch Fenerbahce.

Reklama

Související témata: