Hlavní obsah

Míč se sotva kutálel... Blbý pocit, nechtěl šokujícímu vlastňáku věřit brankář

Míč se sotva doplížil do sítě. Ale gól to byl. Střelec z něj měl divný pocit, brankář ještě divnější, protože to byl vlastňák, jaký se tu a tam vidí, ale přece jen je mimořádností, která na Slovensku pobavila i rozesmutnila.

Vlastňák na Slovensku

 
Článek

„Blbý pocit, takový gól...," posteskl si podle sport.sk žilinský brankář Miloš Volešák, nešťastný hrdina okamžiku, kterým se Trnava ve druhé půli dostala v utkání slovenské ligy do vedení a udržela ho až do konce.

Nepsané pravidlo, že malá domů se nedává do prostoru branky, hráči nechali plavat. Ale na druhou stranu: ta situace vypadala naprosto nevinně. Míč se sotva kutálel. V klíčovém okamžiku ovšem nadskočil. Zrovna když ho Volešák chtěl nakopnout. „Dával jsem do toho velkou sílu. Míč už pak směřoval do brány, byl jsem nějakých sedm metrů od brány, nedalo se už nic dělat," vysvětloval, proč už nešlo situaci zachránit. „Ale nejsem sám, kdo dostal takový gól," vracel se k momentu, který v podobném provedení nedávno zažili další slovenští brankáři - Matúš Kozáčik a Ján Mucha.

„Viděl jsem, že Miloš míč chtěl, tak jsem mu ho poslal," líčil zkušený a zkroušený jednatřicetiletý stoper Jozef Piaček, kterému se ještě nikdy nic takového nestalo. „A doufám, že nestane," dodal autor rozhodujícího vlastňáku.

Reklama

Související témata: