Hlavní obsah

Tvrdý trest pro Ibru! Za kritiku rozhodčích si měsíc nezahraje

Tvrdý trest vyfasoval švédský útočník Zlatan Ibrahimovic z Paris St. Germain za ostrou kritiku rozhodčích po březnové prohře 2:3 s Bordeaux ve francouzské lize. Disciplinární komise třiatřicetiletému fotbalistovi zastavila činnost na čtyři zápasy, takže klíčový kanonýr úřadujícího francouzského mistra se na trávník vrátí až v květnu.

Zlatan Ibrahimovic kritizuje rozhodčího i celou FranciiVideo: Reuters

 
Článek

Rozzuřený Ibrahimovic, který dal v utkání dva góly, při odchodu do šatny křičel na sudího Lionela Jaffreda, že "během patnácti let ještě neviděl horšího rozhodčího a že si tahle pos...á země nezaslouží PSG". Vulgární vystoupení dokonce zkritizoval francouzský ministr sportu Patrick Kanner, jenž fotbalistu vyzval, aby se omluvil, což také udělal.

Zmírnit trest to však Ibrahimovicovi nepomohlo. "Byl potrestán za vulgaritu jeho prohlášení," citovala agentura AP předsedu disciplinární komise Sebastiena Deneuxe.

Švédský reprezentant tak přijde o ligové zápasy s Nice, Lille, Metami a Nantes. Trest mu však začne platit až od úterý, takže Ibrahimovic může nastoupit k sobotnímu finále Ligového poháru s Bastií.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.