Hlavní obsah

Jun se do Turecka nevrátil, má nabídky z Norimberku a Lisabonu

PRAHA

Český fotbalista Tomáš Jun se nakonec možná dočká vytouženého odchodu z tureckého Trabzonsporu. Jednání o jeho odchodu do Wolfsburgu na přelomu roku ztroskotalo po trenérské výměně v německém klubu, nyní po reprezentačním útočníkovi touží 1. FC Norimberk a také Sporting Lisabon. ČTK to dnes řekl hráčův manažer Zdeněk Nehoda.

Článek

Jun odešel z pražské Sparty do Turecka loni v létě, ale v trápícím se klubu si nezvykl, stejně jako na tamní mentalitu. A tak přivítal možnost, že by ho rádi přivítali ve Wolfsburgu, zájem měl údajně také Bielefeld.

Jenže na počátku tohoto týdne nebyla ani jedna z nabídek dostatečně konkrétní, a tak se fotbalista chystal na návrat do Turecka. Tam měl zůstat do chvíle, než by se přihlásil nový zájemce. Prezident Trabzonsporu souhlasil s tím, že v případě nabídky z jiného klubu fotbalistu uvolní.

Zájemce se nakonec objevil dříve, než se předpokládalo, a tak Jun zatím zůstal v Praze. "Konkrétní zájem projevily Norimberk se Sportingem Lisabon, do konce týdne chceme mít jasno o dalších krocích," uvedl hráčský agent Nehoda, podle něhož by už v pondělí Jun mohl odcestovat do jednoho z klubů k jednání.

Reklama

Související témata: